BERGENSJAKK

Før sjakkforbundets kongress 2019

Framhallen i Larvik er klargjort til kongress
Framhallen i Larvik er klargjort til kongress
(Foto: Norges Sjakkforbund)

Norges SjakkforbundI dag kl. 17.00 starter Norges Sjakkforbunds kongress i Framhallen i Larvik. Den store saken er selvsagt forslaget om en lukrativ, men svært kontroversiell samarbeidsavtale med Kindred.

Det ser ut til at Kongressen vil gå fredeligere for seg enn fryktet, etter at Offerspill Sjakklubb frivillig har redusert antall delegater fra 41 til 6.
Årsaken er Reglementsutvalgets uttalelse om stemmerett for klubbens delegater. Styret i Offerspill sier i en uttalelse at de håper 6 delegater er et kompromissforslag alle kan leve med. Klubben sier også at Kindred-avtalen ikke er det viktigste for dem, og de håper og tror at Sjakk-Norge kan samles etter Kongressen uansett utfall.

Etter det som virker som et godt forsvarstrekk fra Offerspill er det svært sannsynlig at Kindred-avtalen blir nedstemt på kongressen. Selv med 41 delegater fra Offerspill var nok Nei-siden favoritter, og nå er det vanskelig å se hvordan forslaget kan få flertall.

Det skal også velges nytt sentralstyre i sjakkforbundet. Her er det rykter om benkeforslag fra Nei-siden i Kindred-debatten, så det er mulig den største dramatikken vil bli under valgene. Valgkomiteen har levert et oppdatert forslag til sentralstyre, hvor et av de nye styremedlemmene som foreslås er næringslivstoppen Knut R. Johannesen fra Offerspill. Forslaget til sentralstyre kan finnes på side 3 i dette dokumentet.

Kongressen starter altså kl. 17.00. Der blir direktesending hos Sjakk.no og trolig også hos NRK.
Alle kongresspapirer og annen informasjon kan finnes her.