Landsturneringen 2019 – dag 2

Landsturneringen er i gang for alvor, med over 500 spillere
(Foto: Sjakk-NM 2019)

Landsturneringen 2019 i LarvikLørdag var Landsturneringen i Larvik i gang for alvor etter at Eliteklassen tjuvstartet på fredag. Det ser ut til å bli 524 deltakere.

Arrangøren hadde lørdag store problemer med å oppdatere resultater i Turneringsservice på nettet. Selv om Turneringsservice er oppe søndag morgen, mangler foreløpig de aller fleste resultatene fra lørdagens partier. Oppsettet av neste runde er lagt ut manuelt og kan finnes på NM-sidene.

Etter andre runde av Eliteklassen er det bare en spiller som har vunnet begge sine partier. Dette er IM Lars Oskar Hauge (2476), som altså er alene i tet etter seier mot IM Erland Mikalsen (2404) i andre runde. På delt andreplass finner vi åtte spillere med 1½ poeng.

De tre toppbordene i andre runde var IM Kristian Stuvik Holm (2469) – GM Jon Ludvig Hammer (2637), GM Aryan Tari (2620) – IM Benjamin Haldorsen (2444) og IM Frode Elsness (2436) – GM Frode Urkedal (2566). Disse endte alle med poengdeling. Elsness hadde stor fordel mot den nordiske mester Urkedal, men nøyde seg til slutt med remis selv om han fortsatt sto best med bonde over.

Toppbordene i Mesterklassen

I Mesterklassen vant fem av de seks høyest ratede sine partier i første runde. Unntaket var tredjerangerte IM Øystein Hole (2293), som tapte på tid i en trolig vunnet stilling mot Sigurd Loe Grøver (2052).

Juniorklassen er uvanlig liten, med bare 10 deltakere. Det er likevel et bra nivå, med halvparten av spillerne ratet over 2100. Her møttes to av de største favorittene allerede i første runde, da tredjerangerte Isak Sjøberg (2182) vant med svart mot førsterangerte FM Andre Nielsen (2229).
I tillegg gikk fjerderangerte FM Daniel Nordquelle (2181) ned mot Andreas Sebastian (1911).

Søndag er det start kl. 11.00. Da spilles tredje runde av Eliteklassen og andre runde i de andre klassene.
Rundeoppsett og resultater kan forhåpentligvis finnes hos Turneringsservice, men dette vil uansett blir lagt ut på NM-sidene.
Det er hele 54 direktesendte partier. Av disse er 13 fra Eliteklassen, 7 fra juniorklassen, 10 fra mesterklassen og 2 partier fra alle de øvrige klassene.

Bilder fra andre dag av Landsturneringen kan finnes hos arrangøren og SjakkTromsø (del 1|del 2).