BERGENSJAKK

Croatia Grand Chess Tour 2019 – 10. runde

Tiende runde i Kroatia ga bare remiser, også mellom So og Carlsen
Tiende runde i Kroatia ga bare remiser, også mellom So og Carlsen
(Foto: Lennart Ootes)

Croatia Grand Chess TourSpillerne i Croatia Grand Chess Tour begynner kanskje å bli slitne. Tiende og nest siste runde endte med remiser på alle bord, og bare ett av partiene varte mer enn to timer. Dette var GM Fabiano Caruana (USA 2819) – GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2774). Her spilte Mamedyarov med svart Skandinavisk med 1.e4 d5, noe som er uvanlig på toppnivå. Åpningen gjorde ikke den store forskjellen, og partiet endte med poengdeling i et tårnluttspill etter 52 trekk.

GM Wesley So (USA 2754) hadde ikke de store ambisjonene med hvit mot GM Magnus Carlsen (2875), og spillerne begynte snart å bytte brikker. Etter 36 trekk gjensto bare et helt dødt løpersluttspill, og spillerne tok remis. Begge virket fornøyd med dette, siden de konsoliderte stillingen på toppen av tabellen.

Etter ti av totalt elleve runder leder Carlsen med 7 poeng foran So med 6½. Deretter følger Caruana, GM Levon Aronian (ARM 2752) og GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2775) med 5½, mens GM Liren Ding (CHN 2805) er eneste spiller på 5 poeng. Fjorårets vinner av Grand Chess Tour, GM Hikaru Nakamura (USA 2754), er på en skuffende sisteplass med 3½ poeng.

Ellevte og siste runde spilles søndag kl. 16.30. Da har Carlsen hvit mot GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2779) og So svart mot Aronian. De andre partiene er Karjakin – Caruana, Nepomniachtchi – Giri, Mamedyarov – Liren Ding og Nakamura – Anand.
Direktesendte partier kan bl.a. følges hos Chess24. Carlsens parti som vanlig blir analysert av Sesse.

Se også omtale hos Chess24, ChessBase og Chess.com.