BERGENSJAKK

Stein Sjuls Hansen er død

En veteran er gått bort
skrevet av Odd Ristesund

Stein Sjuls Hansen nummer to fra venstre
Stein Sjuls Hansen nummer to fra venstre

Stein Sjuls Hansen gikk bort 12. mai 2024, 84 år gammel.

Stein startet i daværende Vikersund Sjakklubb på 50-tallet. og deltok i sitt første NM i Fredrikstad 1960. Senere gikk han over til Akademisk Sjakklubb der han var i noen årtier, og en kort periode på tidlig 2000-tall var han medlem i Kampen SK. De siste årene sto han utenfor NSF, men hadde brett og brikker stående hjemme, og spilte mot besøkende like til det siste.

Stein spilte hele tiden i de lavere klasser, men vant venner over alt ved sin sympatiske væremåte og ivrige deltakelse.

Ved NM i Fredrikstad 2010 ble det gitt en hyllest for 50-års jubilantene som var til stede, dvs. de av deltakerne som også hadde deltatt samme sted 50 år tidligere, altså i 1960. Stein var blant disse, og står som nr. 2 fra venstre på bildet. De øvrige personer skulle i stor grad være kjent for dem som har vært med en stund i norsk sjakk.