BERGENSJAKK

Eliteseriekvalifisering 2022

Fra kampen mellom OSS og Sotra i første runde
Fra kampen mellom OSS og Sotra i første runde
(Foto: Henrik Sjøl)

Norges SjakkforbundOSS og Hell er klare for neste sesong av Eliteserien etter å ha tatt de to første plassene i helgens Eliteseriekvalifisering, som ble spilt i Oslo.

OSS vant som ventet alle sine tre kamper med klare sifre og tok 16½ av 18 mulige individuelle poeng. Toppscorere ble IM Nicolai Getz, FM Jens E. Ingebretsen og FM Ward Al-Tarboush, som alle tok maksimale 3 poeng.

Den andre opprykksplassen ble avgjort i matchen HellSotra i siste runde. Her vant Hell 3½-2½ etter å ha hatt kjempeflaks på førstebord. Der sto Sotraspiller Øyvind Riisem til klar vinst i sluttspillet mot Emerik Våpenstad Roulet-Dubonnet fra Hell da han glemte klokken og tapte på tid i trekk 40. Hvis Riisem hadde vunnet dette partiet ville Sotra rykket opp, med forbehold for samme resultat i de andre partiene.

Alle partier ble sendt direkte og kan spilles gjennom hos Lichess.

Eliteseriekvalifisering 2022
1. OSS  3  3 0 0 16.5 6
2. Hell  3  2 0 1  8.5 4
3. Sotra 3  1 0 2  6.5 2
4. Bodø  3  0 0 3  3.5 0