BERGENSJAKK

VM-matchen 2021 – parti 2

Mye dramatikk, men remis også i andre VM-parti mellom Carlsen og Nepomniachtchi
Mye dramatikk, men remis også i andre VM-parti mellom Carlsen og Nepomniachtchi
(Foto: Eric Rosen | FIDE)

VM-matchen Carlsen - NepomniachtchiSå langt i VM-matchen mellom GM Magnus Carlsen (2855) og GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2782) virker det som om Carlsens strategi er å gi materiell for å få initiativet. Andre matchparti med Carlsen som hvit var i Katalansk åpning hvor svart tidlig kommer bonde over. Stillingen virket lovende for hvit, men 17.Se5? var en feil fra verdensmesteren. Etter 17…Lxe5 18.dxe5 Sac5! så Carlsen seg tvunget til å ofre en kvalitet.

For kvaliteten fikk Carlsen etablert en svært sterk springer på d6, men analysemotorene var ikke begeistret for hvits stilling. Nepomniachtchi var bekymret for kongestillingen sin og klarte ikke å utnytte den mulig fordelen. Etter hvert ble det klart at hvits springer var minst verdt et tårn og Nepomniachtchi ga tilbake kvaliteten for å bli kvitt springeren. Carlsen endte bonde over i et tårnsluttspill, men uten reelle vinstsjanser. Partiet endte remis etter 58 trekk.

Tredje matchparti starter søndag kl. 13.30 norsk tid med Nepomniachtchi som hvit. Deretter blir det en fridag før fjerde runde.
Direktesendte partier kan følges hos bl.a. Chess24, hvor det er flere sett med kommentatorer å velge mellom.

NRK sender direkte fra kl. 13.15 med IM Torstein Bae, Ole Rolfsrud og flere gjester i studio.
Sendingen kan følges på NRK 1 og nrk.no. Se alle detaljer her.

Les mer om andre parti av VM-matchen: