BERGENSJAKK

VM-matchen 2021 – parti 1

Det ble remis i første VM-parti
Det ble remis i første VM-parti
(Foto: Eric Rosen | FIDE)

VM-matchen Carlsen - NepomniachtchiVM-matchen 2021 startet med remis i første matchparti, hvor GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2782) hadde hvit mot GM Magnus Carlsen (2855). Carlsen hadde forberedt en sjelden variant i Spansk åpning hvor han ofret en bonde for å få løperpar og initiativ.

Bondeofferet fungerte greit, men Nepomniachtchi sto nok uansett litt bedre ut i midtspillet. Etter at flere brikker ble byttet vant Carlsen bonden tilbake i sluttspillet, men det var aldri noen reell sjanse til fordel. Etter 45 trekk endte partiet med remis da Nepomniachtchi tvang fram en trekkgjentakelse. I årets VM-match er det for øvrig ikke tillatt med remistilbud før det er gjort 40 trekk.

Andre matchparti starter lørdag kl. 13.30 norsk tid med Carlsen som hvit. Direktesendte partier kan følges hos bl.a. Chess24, hvor det er flere sett med kommentatorer å velge mellom.

NRK sender direkte fra kl. 13.15 med IM Torstein Bae og Ole Rolfsrud i studio. En av dagens gjester er GM Johan Sebastian Christiansen.
Sendingen kan følges på NRK 1 og nrk.no. Se alle detaljer her.

Les mer om første parti av VM-matchen: