BERGENSJAKK

VM-matchen 2021 starter

VM-trofeet 2021
VM-trofeet 2021
(Foto: Erik Rosen | FIDE)

VM-matchen Carlsen - NepomniachtchiI dag starter VM-matchen mellom GM Magnus Carlsen (2855) og GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2782) i Dubai. Matchen går over 14 partier. Betenkningstiden er 2 timer på 40 trekk fulgt av 1 time på 20 trekk. Deretter får spillerne 15 minutter med et halvt minutts tillegg pr. trekk for resten av partiet. Det er altså ikke tilleggstid før spillerne har nådd 61 trekk.

Hvis det blir uavgjort 7-7 i langsjakken fortsetter man med hurtigsjakk og eventuelt lynsjakk for å kåre vinneren.

Nepomniachtchi har hvit i første parti, som starter kl. 13.30 norsk tid. Direktesendte partier kan følges hos bl.a. Chess24. Her har man to sendinger med forskjellige kommentatorer. Man kan velge mellom GM Judit Polgar og GM Anish Giri eller GM David Howell, IM Jovanka Houska og Kaja Snare.

NRK sender direkte fra kl. 13.15 med IM Torstein Bae og Ole Rolfsrud i studio. IM Atle Grønn er også involvert, mens Heidi Røneid tar seg av sosiale medier. I tillegg blir det forskjellige gjester hver dag. Sendingen kan følges på NRK 1 og nrk.no. Se alle detaljer her.

Les mer om VM-matchen: