BERGENSJAKK

Bergen Grand Prix 2021

Fra Bergen Grand Prix
Fra Bergen Grand Prix
(Foto: Eirik T. Gullaksen)

Bergen Grand PrixBergens Schakklub arrangerte Bergen Grand Prix på Nordnes bydelshus 26-28. november. Turneringen hadde fem runder langsjakk og inngår i Norges Grand Prix 2021-2022.

I A-gruppen var det tre juniorspillere som endte øverst på tabellen med 4 poeng på 5 runder. Afras Mansoor fra Bergens hadde best kvalitetspoeng og tok førsteplassen foran klubbkamerat Heine N. Johannessen. 11-åringen Evsuld Myagmarsuren fra Tromsø ble nummer tre.

B-gruppen ble vunnet av Snorri Vikanes Bjarnason fra Bergens, som var den eneste med 5 av 5 denne helgen. 21-årige Bjarnason er i stor framgang for tiden, og har gått opp rundt 300 ratingpoeng bare i november. Jarle Solli ble nummer to med 4 poeng, mens Ivar Dommersnes og Sebastian Lien på de neste plassene hadde 3½ poeng.

Bjørn Instanes sørget for at det ble seier til arrangørklubben også i C-gruppen. Han tok 4 poeng og hadde bedre kvalitetspoeng enn Eivind Bjordal på samme poengsum. Et halvpoeng bak fulgte Mateja Krbacevic, Aksel Elias Gjersvik, Roy Andre Bogevåg og Sigurd Nordtorp Fangen på 3½.

De direktesendte partiene er fortsatt tilgjengelige hos FollowChess og Lichess.

På tirsdagene framover spilles det lynsjakkturneringer i Bergens Schakklub: 30.11 | 07.12 | 14.12. Det blir også et spennende arrangement lørdag 11. desember i forbindelse med det tolvte partiet i VM-matchen.

Gruppe A                 
1. Afras Mansoor     Bergens   4.0/5
2. Heine N. Johannessen Bergens   4.0
3. Evsuld Myagmarsuren  Tromsø   4.0
4. Stig K. Martinsen   Sotra    3.5
5. Aleksander Omtvedt  SK 1911   3.0
(15 deltakere)

Gruppe B                 
1. Snorri V. Bjarnason  Bergens   5.0/5
2. Jarle Solli      Bergens   4.0
3. Ivar Dommersnes    Stavanger  3.5
4. Sebastian Lien    Bergens   3.5
5. John Breiland     Jæren    3.0
(21 deltakere)

Gruppe C                 
1. Bjørn Instanes    Bergens   4.0/5
2. Eivind Bjordal    Søråshøgda 4.0
3. Mateja Krbacevic   Søråshøgda 3.5
4. Aksel Elias Gjersvik Søråshøgda 3.5
5. Roy Andre Bogevåg   Masfjorden 3.5
(25 deltakere)