BERGENSJAKK

Jøran Aulin-Jansson støtter Morten L. Madsen i presidentvalget

Jøran Aulin-Jansson, tidligere president i Norges Sjakkforbund, støtter Morten L. Madsen i presidentkampen mot Simen Agdestein:

Kjære dere alle som er opptatt av sjakken i Norge!
av Jøran Aulin-Jansson

Madsen med FIDE-president Dvorkovich
Madsen med FIDE-president Dvorkovich
(Foto: Altibox Norway Chess)

Kongressen nærmer seg og dermed også valg av de menn og kvinner som skal styre skuta det neste året. Det er gledelig at det i år er kamp om å få lede styret. Et absolutt sunnhetstegn for demokratiet. Det er også gledelig at begge kandidatene har kun gode ønsker og ambisjoner for norsk sjakk. Simen Agdestein trenger ingen introduksjon, da vi alle vet hva Simen har gjort både på og utenfor brettet. Jeg har selv kjent Simen i nesten 50 år, da vi vokste opp i samme gate i Asker, og har ikke et vondt ord å si om han.

Når jeg likevel velger å slå et slag for den sittende presidenten, Morten Lillestøl Madsen, er det ikke fordi Simen er en dårlig kandidat, men kort og godt fordi jeg mener Morten er en bedre kandidat.

Morten ble valgt som president i Tromsø 2016, etter å ha fungert som visepresident i 2 år siden 2014. Han takket nei til en forespørsel om å bli president i 2015, da han mente at ett år som visepresident ikke var nok. For meg synes det som en klok avgjørelse.

I de 5 årene han har sittet som president har NSF hatt de høyeste medlemstall i sin over 100-årige historie.

Hvis man tar seg litt tid og leser årsberetningene fra noen år tilbake og frem til nå vil man se en klar stigende trend i aktivitetsnivået til NSF.

Under hans arbeid som Norges delegat i FIDE har han opparbeidet seg både popularitet og respekt blant de andre delegatene, samt administrasjonen i FIDE. Han har en direkte kommunikasjon med president i FIDE, Arkady Dvorkovich, som i flere saker har lyttet til Mortens råd.

Morten har også vært en viktig bidragsyter til å skaffe plass til gode folk fra norsk sjakk i forskjellige komiteer innen FIDE.

Det har selvfølgelig blitt tatt beslutninger som jeg ikke har vært enig i, men det å velge et politisk parti, eller en president i NSF på basis av en sak, blir litt for grunt.

Som menneske er Morten seriøs nok, blid nok, diplomatisk nok, hardtarbeidende nok, klok nok, empatisk nok, tøff nok, strategisk nok til å bli en god president for neste periode også.

Jeg regner Morten som en av mine gode venner, og er selvfølgelig ikke 100 % objektiv i min vurdering, men det er interessant å høre Frode Antonsen, som var en av kritikerne til Morten under K-saken uttale seg om Morten som president: «Jeg kom inn i styret etter kongressen i Larvik. Da var jeg skeptisk til Morten som president, men det måtte jeg fort revurdere. Han har vært en samlende president som har sørget for at alle i styret blir hørt før konklusjoner trekkes og vært primus motor i arbeidet med strategiplanen. Den første i forbundets historie. Det blir etter min mening helt feil at han ikke skal bli den som er i føringen i implementeringsfasen.»

Selv om Simen er en interessant kandidat, er jeg overbevist om at det beste valget er Morten.
Og jeg har jo litt erfaring som president…

Godt valg til alle!

Vennlig hilsen
Jøran Aulin-Jansson
PS Asker har 2 delegater og de har bestemt seg 😊