BERGENSJAKK

Altibox Norway Chess 2020 – runde 8

Carlsen vant også det andre oppgjøret mot Tari
Carlsen vant også det andre oppgjøret mot Tari
(Foto: Lennart Ootes / Altibox Norway Chess)

Altibox Norway ChessI åttende runde av Altibox Norway Chess vant GM Magnus Carlsen (2863) mot GM Aryan Tari (2633) og tok tilbake ledelsen i turneringen. Partiet var en posisjonell nedspilling som ble avsluttet med en kongeangrep. Som en siste finesse ofret Carlsen et helt tårn. Tari ga opp siden han måtte gi en hel dronning tilbake for å unngå matt.

De to andre partiene, GM Fabiano Caruana (USA 2828) – GM Alireza Firouzja (FID 2728) og GM Levon Aronian (ARM 2767) – GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2753), endte begge remis og gikk dermed videre til Armageddon. Her gikk Caruana og Duda seirende ut.

To runder før slutt leder Carlsen med 16½ poeng foran Firouzja med 15½. Aronian med 13 og Caruana med 12½ poeng kan fortsett blande seg inn i tetkampen, mens Duda med 8½ og Tari med 1½ poeng er sjanseløse.

Spillerne har nå en siste fridag før niende og nest siste runde torsdag kl. 17.00. Det får vi det viktige toppoppgjøret Firouzja – Carlsen. Med seier her er Carlsen turneringsvinner en runde før slutt. De andre partiene er Duda – Caruana og Tari – Aronian.
Direktesendte partier kan følges hos Chess24, hvor man også finner kommentatorene GM Vladimir Kramnik og GM Judit Polgar.
TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 16.30 med Fin Gnatt, GM Jon Ludvig Hammer, GM Nils Grandelius og Hans Olav Lahlum i studio.

Tabell      
1. Carlsen  16.5
2. Firouzja 15.5
3. Aronian  13.0
4. Caruana  12.5
5. Duda    8.5
6. Tari    1.5