BERGENSJAKK

Altibox Norway Chess 2020 – runde 7

Fra syvende runde i Stavanger
Fra syvende runde i Stavanger
(Foto: Lenart Ootes / Altibox Norway Chess)

Altibox Norway ChessGM Magnus Carlsen (2863) slet litt med svart mot GM Fabiano Caruana (USA 2828) i syvende runde av Altibox Norway Chess, men klarte etter hvert å utligne stillingen. Da spillerne tok remis var det Carlsen som hadde en liten fordel, men med svært lite tid på klokken var det nok lite fristende å spille på vinst.
I Armageddonpartiet fikk svartspiller Carlsen stor fordel fra åpningen og han hadde ingen problemer med å ta det nødvendige halvpoenget. Hvordan partiet endte er litt uklart, men trolig tok spillerne remis med få sekunder igjen på klokken i en stilling Carlsen ikke kunne tape. Remis eller seier med svart er det samme i Armageddon.

Ledende GM Alireza Firouzja (FID 2728) spilte remis i langsjakkpartiet mot GM Levon Aronian (ARM 2767), men vant med hvit i Armageddon. Dermed er avstanden ned til Carlsen på andreplass uforandret.

GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2753) – GM Aryan Tari (2633) var et svært skarpt og interessant parti. Tari hadde en ok stilling fram til 16…Sf6? som gir stor hvit fordel etter 17.Dc3!. Polakken hadde full kontroll etter dette og vant etter ytterligere 10 trekk.

Etter syv av ti runder leder Firouzja med 14½ poeng foran Carlsen med 13½ Aronian har 12 og Caruana 11 poeng. Nederst på tabellen er Duda med 7 og Tari med 1½ poeng.

Åttende runde spilles tirsdag kl. 17.00. Partiene er Carlsen – Tari, Caruana – Firouzja og Aronian – Duda. Direktesendte partier kan følges hos Chess24, hvor man også finner kommentatorene GM Vladimir Kramnik og GM Judit Polgar.
TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 16.30 med Fin Gnatt, GM Jon Ludvig Hammer, GM Nils Grandelius og Hans Olav Lahlum i studio.

Tabell      
1. Firouzja 14.5
2. Carlsen  13.5
3. Aronian  12.0
4. Caruana  11.0
5. Duda    7.0
6. Tari    1.5