BERGENSJAKK

NM i sjakk for synshemmede 2020

Norske synshemmedes sjakkforbund

Den 51. utgaven av NM i sjakk for synshemmede ble spilt på Hurdal syn- og mesteringssenter 14-16. august. Mesterskapet hadde 13 deltakere i to grupper.
Arrangør var Norske Synshemmedes Sjakkforbund (NSSF) med assistanse fra SK 1911.

Turneringsleder Johs R. Kjeken rapporterer:
«Årets mesterskap var satt opp til å spilles i mai, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen. Men da ble det desto gledeligere at vi fikk det til nå. Litt færre deltakere enn vi ha vært vant til, men det kan ikke de som møtte fram klandres for.

Vi fikk ikke kåret en mester. Sverre Fuglerud og Kai-Roger Johansen delte 1. plassen med 4 poeng, og ved poenglikhet om førsteplassen foreskriver reglementet en stikkamp over 4 partier, en sak som NSSF må ta seg av snarest.

Dette var det 51. NM for synshemmede, og for første gang ble det kvinnelig vinner av klasse B. Da denne plassen gir billett til neste års A-klasse, kan Camilla Hansen bli den første kvinne som er med og kjemper om NM-tittelen. Vi må også gi positiv omtale av toeren i klasse B, Petter Smedsrud som bare ble slått på kvalitet. Han var debutant i NM, og fyller 13 år i løpet av året, og imponerte med modent spill.»

Les mer om mesterskapet her.


Gruppe A                                       
1-2. Sverre Fuglerud     NSSF          4.0/5
1-2. Kai-Roger Johansen  NSSF          4.0
3.   Olav Vik            NSSF	       3.0 
(6 deltakere)

Gruppe B                                    
1.   Camilla Hansen      NSSF          4.0/5
2.   Petter Smedsrud     Dragulf Oslo  4.0
3.   Otto Prytz          NSSF          3.0
(7 deltakere)