BERGENSJAKK

Ny norsk sjakkbok – Sjakk uten grenser

Norges Fjernsjakkforbund fyller 75 år og markerer dette med utgivelsen av jubileumsboken Sjakk uten grenser:

Sjakk uten grenser
Norges Fjernsjakkforbund 75 år 1945-2020
Av Reidar Gramstad, Thor Geir Harestad og Arild Haugen

Norges Fjernsjakforbund

  • Utgis: 01.september 2020
  • 232 sider
  • Størrelse 210 x 297mm
  • Innbundet
  • Inkludert 123 minneverdige partier
  • Pris kr. 345 + porto
  • Tilbud: Ved forhåndskjøp kr 300 + porto
  • De 123 kommenterte partiene fra boka i CB-format kan kjøpes som tillegg til boka, pris kr 50.

Fra baksideteksten:
«Fjernsjakk er sjakk der spillerne ikke befinner seg ved samme fysiske brett. Trekkformidlingen har foregått ved flere forskjellige medier som telefon, telegraf, telex, fax, radio(!) og post (derav «postsjakk») om det er brukt tam-tam trommer, morse eller røyksignaler er vel ikke dokumentert, men kan ikke utelukkes. I dag spilles trekkene hovedsakelig på server og i noen få turneringer pr. post.

Dette er historien om norsk fjernsjakk generelt og om Norges Fjernsjakkforbunds (Tidligere Norges Postsjakkforbunds) historie i perioden 1945-2020, spesielt.

Norsk fjernsjakk har gode tradisjoner med et viktig medlemsblad, aktive medlemmer, spennende turneringer og flotte resultater. Den første norske verdensmesteren i sjakk var ikke Magnus Carlsen, men postsjakkspilleren Ivar Bern!
NFSF har også et OL-gull for nasjonslag og et EM ved Frank Hovde.

Sjakk uten grenserLes mer om forbundets tilblivelse, historie, om spillerne og personer som har vært med å drive forbundet gjennom disse 75 åra.

De 123 partiene i boka vil gi leseren en fin gjennomgang av fjernsjakk-spillets utvikling. Partiene er for det mest utstyrt med «tidsriktige» kommentarer, de fleste av spillerne selv. Flere av partiene er også oppdatert med kommentarer basert på dagens computer-øyne.

Medlemsbladet «Fjernsjakk» er den fremste arenaen hvor redaktørene Sverre Halvorsen, Roald Berthelsen og Øystein Sande (forsidebildet) har samlet medlemmene».

Boka er ellers en gjennomgang av forbundets historie fordelt på epoker, en presentasjon av alle «formenn/presidenter/styreledere samt andre nøkkelpersoner».
Kapitler om «Medlemmer, kontingent og økonomi» og «Forholdet til Norges sjakkforbund». Presentasjon av alle norgesmestrene (ikke lag) og forbundets æresmedlemmer. Fyldig presentasjon av vår verdensmester, Ivar Bern. Han kommer i boka også med nye analyser og kommentarer til sine VM-partier. Presentert blir også våre «naboer» Jørn Sloth (DK) og Ulf Andersson (S), førstnevnte var den første fra Norden som blei verdensmester i sjakk!

Lokale helter, norgesmestre i seniorklassen, NM for lag og diverse andre store turneringer blir også gjennomgått. Deretter en presentasjon av ICCF, det internasjonale fjernsjakkforbundet og dets verdensmestere, fulgt av en oversikt over folkelandskamper, medlemsbladet, «Komputernes inntog» og en presentasjon av styret i jubileumsåret.

Mange av forbundets medlemmer opp gjennom årene er kommet med i boka. Du vil nok vite om noen av disse, sannsynligvis også kjenne en del og kanskje også ha kommet med i boka selv!.

Utgivelsesdato er altså satt til 01.september 2020. Kjøp foretatt før denne dato kvalifiserer til tilbudsprisen.

Bestillinger sendes til en av forfatterne:

Samtidig innbetaling av bokens pris + forsendelseskostnader beregnet til kr 145 settes inn på NFSF Konto 1822.23.47307 og merkes «Jubileumsbok».