BERGENSJAKK

Prøv fjernsjakk i disse Korona-tider!

Norges Fjernsjakkforbund ønsker å lansere fjernsjakk for et alternativ nå som store deler av sjakklivet ligger nede:

Prøv fjernsjakk i disse Korona-tider!

Norges FjernsjakforbundVi observerer at stadig flere turneringer blir kansellert eller utsatt og at sjakklubber stenger for en ubestemt tid. Dette fører til at mange sjakkspillere ikke har noe sted å spille for tiden.
Uten at årsakene kan sammenlignes, ligner likevel dagens situasjon for oss sjakkspillere ganske mye på den som var under forrige verdenskrig, da idretts- og sjakklivet enten var stengt ned eller nazifisert.
Sjakkspillerne ble sittende uten tilbud, men de fant en løsning: Postsjakk!

Det ble tatt initiativ til mange store og små postsjakkgrupper, noen ble kalt kameratsjakk-grupper eller Kamsjakk som det ble kalt siden. Disse spontane og ikke-offentlige postsjakkgruppene ble en umiddelbar suksess og en faktisk forløper for Norges Postsjakkforbund som ble stiftet i 1945.
«Postsjakk» er siden blitt til «Fjernsjakk», siden vi ikke spiller særlig via postkort lenger, men på server.

Vi i Norges Fjernsjakkforbund vil gjerne hjelpe til å lette på situasjonen som utvikler seg i disse dagene og kan tilby medlemskap i forbundet for nye medlemmer ut året 2020 for kun kr 100. Normal sats er kr 450.

Som medlem kan du starte i våre turneringer, både de nasjonale og de internasjonale, mot betaling av en startavgift. Denne varierer noe og er avhengig av type turnering. For tiden er startavgiften i norske turneringer kr 150.

Vi har følgende alternativer for nye medlemmer:

  1. NM i hurtigsjakk med 20 trekk på 20 dager. Startavgift kr 150. Medlemskapet må være i orden eller betales samtidig. Start ca. 31.mars – påmeldingsfrist 30.mars.
    Om denne turneringen spilles i en eller flere grupper avhenger av påmeldingen. Turneringen er også åpen alle «aktive» medlemmer.
  2. Åpne servergrupper med betenkningstid 10 trekk på 40 dager. Disse blir startet med en gang vi har minst fire påmeldte. Startavgift kr 150.
  3. Diverse internasjonale grupper (ICCF) med betenkningstid 40/50 dager på 10 trekk.
    Startavgift varierer, men vanligst er kr 200, Opptakskriteriene her er basert på ICCF-ratingen, har du ikke en slik brukes FIDE-rating.
    Mer info finnes hos ICCF.

Kontakt vår turneringssjef Roger Løvaas for påmelding til en eller flere av disse alternativene. E-post roloevaa@online.no.
Startavgift og medlemskontingent for nye medlemmer betales til NFSFs konto 1822.23.47307 v/kasserer Erik Høidahl.

Som medlem vil du bl.a. få fire utgaver pr år av vårt medlemsblad «Fjernsjakk» både i papirutgave og i en e-utgave med partiene i pgn-format som vedlegg.

Velkommen til Norges Fjernsjakkforbund
Sandnes 15.mars 2020
Reidar Gramstad
Leder NFSF