BERGENSJAKK

Landsturneringen 2019 – dag 4

Tari leder Eliteklassen alene etter 4 runder
Tari leder Eliteklassen alene etter 4 runder
(Foto: Sjakk-NM 2019)

Landsturneringen 2019 i LarvikI fjerde runde av Eliteklassen i Landsturneringen var det tid for et svært viktig oppgjør, førsterangerte GM Jon Ludvig Hammer (2637) mot andrerangerte GM Aryan Tari (2620). Tari med hvit presset hele veien, og kunne etter et langt sluttspill innkassere en svært viktig seier.

Tari forsvarte med dette sin ledelse og er alene i tet med 3½ poeng av 4. Et halvpoeng bak følger GM Frode Urkedal (2566), GM Benjamin Arvola Notkevich (2497), IM Kristian Stuvik Holm (2469) og IM Kjetil Stokke (2336) med 3 poeng. Stokke er eliteklassens mest positive overraskelse så langt, og har tre strake seire, bl.a. mot IM Lars Oskar Hauge (2476) i fjerde runde.

GM Johan-Sebastian Christiansen (2548), GM Kjetil A. Lie (2538) og IM Frode Elsness (2436) har alle 2½ poeng, mens Hammer og Hauge ligger i en stor gruppe med 2 poeng.

I Mesterklassen leder to av de største favorittene, FM Lars Even Andersen (2314) og FM Anders Hobber (2294) på 3 poeng. Lars Johan Brodtkorb (2077) er den eneste på 2½, mens det er hele 17 spillere på 2 poeng.

Abyl Kizatbay (2216) og Isak Sjøberg (2182) leder Juniorklassen med sine 3 poeng, mens det er er tre spillere på 2 poeng. Førsterangerte FM Andre Nielsen (2229) er allerede ute av gullkampen etter tap mot Kizatbay i runde tre.

Neste runde starter tirsdag kl. 10.00. Da spilles femte runde av Eliteklassen og fjerde runde i de andre klassene. Eliteklassen har deretter fri resten av dagen, mens de andre klassene spiller sin femte runde kl. 17.00.

Rundeoppsett og resultater kan finnes hos Turneringsservice, men her er det fortsatt problemer til tider. Alternativ resultatservice kan finnes hos Norsksjakk.no og på NM-sidene (oppsett|resultater). Problemen med Turneringsservice skal skyldes at det blir for stor belastning på serveren når mange vil sjekke resultater samtidig.

Det er hele 54 direktesendte partier. Av disse er 13 fra Eliteklassen, 7 fra juniorklassen, 10 fra mesterklassen og 2 partier fra alle de øvrige klassene.

Se bilder fra fjerde dag av Landsturneringen hos SjakkTromsø (del 1|del 2).