BERGENSJAKK

Croatia Grand Chess Tour 2019 – 11. runde

Carlsen avsluttet med seier mot Vachier-Lagrave
Carlsen avsluttet med seier mot Vachier-Lagrave
(Foto: Lennart Ootes)

Croatia Grand Chess TourGM Magnus Carlsen (2875) avsluttet sterkt i Croatia Grand Chess Tour, med seier mot GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2779). Det er svært sjelden den franske eneren taper med svart i Grünfeld-Indisk, men Carlsens løperpar ble for mye for ham.
Verdensmesteren sikret seg med dette en klar førsteplass i den andre turneringen i Grand Chess Tour 2019. Han er nå ubeseiret i 79 langsjakkpartier på rad og har vunnet sine åtte siste turneringer.

Det eneste andre helpoenget i ellevte og siste runde kom i partiet GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2775) – GM Anish Giri (NED 2779). Nepomniachtchi ofret offiser for et lovende angrep, men Giri hadde sett dette før og klarte å forsvare seg til et helpoeng.

GM Wesley So (USA 2754) lå på andreplass før siste runde, og forsvarte denne med remis mot GM Levon Aronian (ARM 2752). So sa etter partiet at han var svært fornøyd, siden andreplass føles som førsteplass når Carlsen er med.

Gruppebilde fra avslutningsseremonien
Gruppebilde fra avslutningsseremonien
(Foto: Lennart Ootes)

Carlsen gikk altså til topps med 8 poeng på 11 runder og ratingprestasjon på 2948. Han gikk opp 10 ratingpoeng og vil stå med 2882 på neste offisielle liste. Dette er tangering av egen bestenotering fra 2014.

Andreplass gikk til So med 7 poeng, mens Aronian og GM Fabiano Caruana (USA 2819) begge sluttet på 6 poeng. Midt på tabellen med 50% score finner vi Giri, Nepomniachtchi og GM Liren Ding (CHN 2805) med 5½.

Carlsens neste turnering er Saint Louis Rapid & Blitz som starter 10. august. Før dette spilles Paris GCT Rapid & Blitz, men her er ikke Carlsen med.

Se også omtale av Croatia Grand Chess Tour hos Aftenposten, Chess24, ChessBase og Chess.com.