BERGENSJAKK

Landsturneringen 2019 – dag 5

Tari slo Urkedal og leder fortsatt Eliteklassen
Tari slo Urkedal og leder fortsatt Eliteklassen
(Foto: Sjakk-NM 2019)

Landsturneringen 2019 i LarvikLandsturneringen i Larvik er nå halvspilt, med 5 runder unnagjort i alle klasser.

I Eliteklassen tok GM Aryan Tari (2620) et langt steg mot sin andre kongepokal da han slo GM Frode Urkedal (2566) med svart i femte runde. Den nordiske mesteren Urkedal kom greit ut av en Grünfeld-Indisk åpning, men i midtspillet tok Tari langsomt over. Med bedre bondestilling og mer aktive brikker hadde Tari klar fordel i sluttspillet som han vant etter 69 trekk.

På andrebord spilte IM Kristian Stuvik Holm (2469) og GM Benjamin Arvola Notkevich (2497) remis, mens GM Kjetil A. Lie (2538) vant mot IM Kjetil Stokke (2336) på tredjebord. Disse resultatene gjorde at Tari økte sin ledelse ytterligere, til et helt poeng.

Etter fem av ni runder leder Tari med 4½ poeng, mens Holm, Notkevich, Lie og GM Johan-Sebastian Christiansen (2548) alle har 3½. På 3 poeng følger Urkedal, Stokke, GM Jon Ludvig Hammer (2637), IM Lars Oskar Hauge (2476) og IM Johannes Haug (2431).

Toppbordene i Mesterklassen med Lars Even Andersen - Anders Hobber øverst
Toppbordene i Mesterklassen med Lars Even Andersen – Anders Hobber øverst
(Foto: Sjakk-NM 2019)

Alle de andre klassene hadde dobbeltrunde tirsdag for å ta igjen Elitespillerne som lå en runde foran.

I Mesterklassen spilte førsterangerte FM Lars Even Andersen (2314) remis mot andrerangerte FM Anders Hobber (2294) i fjerde runde. Hobber vant deretter femte runde, mens Andersen gikk på en mine og tapte mot Lars Johan Brodtkorb (2077).
Dette betyr at Hobber nå er alene i tet med 4½ poeng, et halvpoeng foran Brodtkorb på 4. På 3½ poeng finner vi Andersen, Elias Demac (2215), Christian Laverton (2115), Aleksander Fossan (2155), Stig K. Martinsen (2177) og IM Øystein Hole (2293).

Isak Sjøberg (2182) har rykket fra i Juniorklassen og står med 4½ poeng av 5. Abyl Kizatbay (2216) er nummer to på 3½, mens det fire spillere på 3. Med et helt poengs forsprang og ikke veldig tøff motstand igjen er Sjøberg nå klar favoritt til Nm-tittel og opprykk til eliten.

Sjette runde spilles onsdag kl. 11.00. Toppbordene i Eliteklassen er Tari – Holm, Christiansen – Lie og Notkevich – Hauge.

Rundeoppsett og resultater kan finnes hos Turneringsservice, men her er det fortsatt problemer til tider. Alternativ resultatservice kan finnes hos Norsksjakk.no og på NM-sidene (oppsett|resultater). Problemen med Turneringsservice skal skyldes at det blir for stor belastning på serveren når mange vil sjekke resultater samtidig.

Det er hele 54 direktesendte partier. Av disse er 13 fra Eliteklassen, 7 fra juniorklassen, 10 fra mesterklassen og 2 partier fra alle de øvrige klassene.

Se bilder fra femte dag av Landsturneringen hos NM-arrangørene og SjakkTromsø (del 1|del 2|del 3).