BERGENSJAKK

Norges Sjakkforbunds kongresspapirer 2019

Norges Sjakkforbund

Norges Sjakkforbund offentliggjorde i går årets kongresspapirer. Sjakkforbundets kongress avholdes i Larvik søndag 7. juli 2019 kl. 17.00.

Det er en stor sak i kongresspapirene som helt sikkert vil vekke debatt. Dette er et forslag fra Sentralstyret om å inngå en samarbeidsavtale med det svenske selskapet Kindred, som driver med digitale underholdningsbaserte pengespill. Det mest kjente av selskapets merkevarer er trolig Unibet.

Norsk Tipping og Rikstoto har i dag enerett på pengespill i Norge, og Kindred ønsker å komme inn i det norske markedet. Dette kan gjøres ved en lisensordning slik som de har bl.a. i Danmark (fra 2012) og Sverige (fra årsskiftet 2018-2019).

Avtalen, som må godkjennes av kongressen, vil gi Norges Sjakkforbund hele 50 millioner kroner over 5 år, et svært høyt beløp i sjakksammenheng.
Forbundsstyret ser for seg å bruke pengene på breddeaktiviteter (ca. 2 mkr/år), toppsjakk (ca. 2 mkr/år), turneringsstøtte og arrangementer (ca. 1.5 mkr/år), prosjekter for videre utvikling av norsk sjakk (ca. 1,5 mkr/år) pluss fondsoppbygging for framtiden (ca. 1,5 mkr/år). Dessuten blir det satt av 1.5 mkr/år til ekstra utgifter forbundet måtte få i forbindelse med avtalen.

Norges Sjakkforbund skal ikke reklamere for pengespill. Man ser i stedet for seg at sjakkforbundet støtter Kindreds sak som følger:

  1. Samfunnsmessige aktiviteter (deltagelse i møter etc.)
  2. Gi høringsuttalelser og innspill, typisk til lovforslag, forskriftsendringer og andre offentlige arbeider der man kan få gi høringsuttalelser.
  3. Deltagelse på politiske arrangementer.
  4. Delta på pressekonferanser når dette er relevant.
  5. Omtale samarbeidet på NSFs hjemmeside og øvrige egne medie-flater.
  6. Dokumentere gjennomføringen av de tiltak NSFs bedrede økonomi muliggjør.

Les mer om tilbudet fra Kindred i kongresspapirene.
Se også hva Sylvia Johnsen mener om saken: Sjakkstrategi til 42,5 millioner kroner.