BERGENSJAKK

Litt Carlsen-stoff i november 2023

Carlsen tok individuelt gull i EM for klubblag
Carlsen tok individuelt gull i EM for klubblag
(Foto: Mark Livshitz)
  • Det norske laget skuffet litt i EM for landslag nylig, men Carlsen innfridde. Med 6½ poeng av 8 og ratingprestasjon på 2827 fikk han gullmedalje på premieutdelingen som beste spiller på førstebord. Carlsen har aldri tidligere fått en individuell gullmedalje i Sjakk-OL eller EM for landslag, så dette var viktig for ham. Se oversikt over de beste invividuelle resultatene i EM for landslag hos Chess-Results.

  • Onsdag denne uken var det akkurat 10 år siden Carlsen ble verdensmester for første gang med matchseier mot Anand i Chennai. Han forsvarte senere tittelen fire ganger mot Anand, Karjakin, Caruana og Nepomniachtchi. Våren 2023 ga han fra seg VM-tittelen framfor å forsvare den mot Nepomniachtchi for andre gang.

  • Neste turnering for Carlsen er den sterke finalen i Champions Chess Tour. Denne spilles over brettet i Canada fra 9. til 16. desember 2023. Blant motstanderne er Caruana, Nakamura, Firouza, So og Vachier-Lagrave. Neste sesong av Champions Chess Tour starter i februar 2024.

  • I romjulen spilles VM i lynsjakk og hurtigsjakk i Uzbekistan. Carlsen er regjerende verdensmester i begge disipliner, og vi forventer at han stiller opp igjen for å forsvare titlene.

  • Carlsens favoritturnering har i alle år vært Tata Steel Chess i Nederland, men i 2024 velger han å stå over.