De tre beste i A-gruppen: Stokke, Mork og Martinsen
De tre beste i A-gruppen:
Stokke, Mork og Martinsen
(Foto: Tom Eriksen)

Sotra SjakklubbHurtigsjakkturneringen Bronstein Cup ble spilt lørdag 29. oktober på Bildøy, like vest for Bergen. Arrangør var Sotra Sjakklubb. Turneringen inngår i Norges Grand Prix 2022-2023 og hadde 37 deltakere.

A-gruppen ble vunnet av FM Kjell Arne Mork, som vant sine fem første partier, og bare avga en remis i siste runde. Forhåndsfavoritten IM Kjetil Stokke på andreplass tok 5 poeng etter å ha tapt en remisstilling på tid mot Mork i runde tre. Etter de to i toppen fulgte Stig K. Martinsen, Øyvind Riisem og Heine N. Johannessen på 4 poeng.

B-gruppen ble dominert av juniorspillere fra Søråshøgda, som tok de fem første plassene. Mateja Krbacevic og Felix Wiger-Nordås endte begge på 5 poeng, men Krbacevic tok førsteplassen på bedre kvalitetspoeng. Urte Karaliute ble nummer tre med 4½ poeng, mens Aksel Elias Gjersvik og Aksel Bjøntegaard Straus på de neste plassene hadde 4 poeng.

De tre beste i B-gruppen: Karaliute, Krbacevic og Wiger-Nordås