BERGENSJAKK

Oslo Esports Cup – dag 3

Giri tapte mot Carlsen i tredje runde
Giri tapte mot Carlsen i tredje runde
(Foto: Champions Chess Tour)

Champions Chess Tour 2022GM Magnus Carlsen (2847) var tilbake for fullt på tredje dag av Oslo Esports Cup, hvor han bare trengte tre partier for å beseire GM Anish Giri (NED 2744). På tross av dette sa Carlsen selv at han ikke klarte å regne varianter og bare spilte på intuisjon.

Første parti endte med en ganske rask remis etter en skarp åpningsduell hvor begge kunne sakene sine. Carlsen tok så ledelsen med hvit i parti to hvor han på karakteristisk vis vant et litt bedre sluttspill.

Tredje parti ble svært skarpt, da Carlsen spilte Moderne Benoni med svart. Hvit sto best etter åpningen, men Carlsen overtok i midtspillet og hadde vinnende fordel fra trekk 30. Han gjorde ingen feil videre og avgjorde med en fribonde på dronningfløyen.

På tross av Carlsen er det GM R. Praggnanandhaa (IND 1927) som er den store spilleren så langt. I tredje runde tok 16-åringen sin tredje strake seier med 2½-½. Motstander denne gang var GM Liem Quang Le (VIE 2660), som beseiret Carlsen i forrige runde. Praggnanandhaa sto riktignok til tap i det tredje og avgjørende partiet, men vant likevel etter flere feil fra motstanderen.

Det ble også en klar seier til GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2806), som beseiret GM Jorden van Foreest (NED 2645) 2½-½. Den eneste matchen som gikk over fire partier ble dermed GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2722) mot GM Eric Hansen (CAN 2579). Her gikk sistnevnte seirende ut med 2½-1½.

Etter tre av syv runder leder Praggnanandhaa med 9 poeng foran Carlsen med 6, Duda med 5 og Giri med 4. poeng. Man får 3 poeng for matchseier i hurtigsjakken, 2 poeng for seier i omspill og 1 poeng for tap i omspill.

Fjerde runde spilles mandag kl. 18.00. Da skal Carlsen opp mot ledende Praggnanandhaa, en match han må vinne uten omspill for å komme opp i delt ledelse.
Direktesendte partier med kommentarer kan finnes hos Chess24. Det blir også sending hos TV 2 Sport 2. I studio er bl.a. GM Jon Ludvig Hammer, WFM Maud Rødsmoen og Heidi Røneid.

Se også omtale hos TV 2 og Chess24.

3. runde                
Giri     - Carlsen    0.5-2.5
van Foreest  - Duda      0.5-2.5
Mamedyarov  - Hansen     1.5-2.5
Liem Quang Le - Praggnanandhaa 0.5-2.5

Tabell        
1.  Praggnanandhaa 9
2.  Carlsen     6
3.  Duda      5
4.  Giri      4
5-8. Liem Quang Le  3
5-8. van Foreest   3
5-8. Mamedyarov   3
5-8. Hansen     3