BERGENSJAKK

Europamesterskapet 2022 – runde 8-9

Tari er beste nordiske spiller etter 9 runder
Tari er beste nordiske spiller
etter 9 runder
(Foto: ŠZS/Luka Rifelj)

EuropamesterskapetEtter ni av elleve runde av Europamesterskapet er GM Matthias Bluebaum (GER 2642) fortsatt alene i tet. Etter remiser i runde åtte og ni står tyskeren med 7½ poeng. Et halvpoeng bak følger IM Abdulla Gadimbayli (AZE 2451), GM Gabriel Sargissian (ARM 2681) og GM Maxime Lagarde (FRA 2626) med 7 poeng. Deretter følger en stor gruppe med 15 spillere på 6½. Resultatlisten finnes her.

GM Aryan Tari (2653) fikk endelig en ny seier i åttende runde, etter å ha spilt fire strake remiser før dette. Helpoenget kom med svart i et fint parti mot GM Aydin Suleymanli (AZE 2525). I runde ni ble det derimot en ny remis, nå med hvit mot GM Vugar Asadli (AZE 2579).

Tari ligger akkurat på forventet score med sine 6 poeng. Han er nummer 30 på tabellen, og mangler et halvt poeng på å komme inn blant de 20 som kvalifiserer seg til FIDE World Cup. For å klare dette trenger han trolig 1½ poeng på de to siste rundene.

Tari er nå beste nordiske spiller. Et halvpoeng bak med 5½ poeng finner vi GM Jonas Buhl Bjerre (DEN 2601), GM Hannes Stefansson (ISL 2520) og GM Nils Grandelius (SWE 2663).

De andre norske spillerne, IM Kristian Stuvik Holm (2468) og IM Tor Fredrik Kaasen (2460), har hhv. 5 og 4½ poeng. Begge er litt bak forventet score og uten muligheter for GM-norm. Se alle norske resultater hos Chess-Results.

Tiende og nest siste runde spilles tirsdag kl. 15.00, og siste runde onsdag på samme tid. Tari har i tiende runde svart mot GM Eltaj Safarli (AZE 2589). Direktesendte partier kan finnes hos bl.a. Chess24.