BERGENSJAKK

NM for ungdom 2021 – dag 2

De fire øverste bordene i klasse B og C blir direktesendt
De fire øverste bordene i klasse B og C blir direktesendt
(Foto: Eirik T. Gullaksen)

NM for ungdom 2021 i BergenPå andre dag av NM i sjakk for ungdom i Bergen spilte de fire eldste klassene to runder langsjakk med lang betenkningstid. De yngre spillerne hadde først en runde hurtigsjakk og deretter tre runder rask langsjakk. Dermed er det spilt 5 runder blant de eldste og 7 runder ellers.

I U26 leder Yngve G. Fossheim og Kjetil Andås med 4 poeng av 5, mens Bjørn Robert L. Unhjem er nummer tre med 3½ poeng.

Gard Rye Høyforsslett har tatt ledelsen i klasse A (17-19 år) med 4½ poeng. Han er med dette et halvpoeng foran Andreas Skrede Hausken og Benjamin Halvorsen på de neste plassene.

Det gjenstår nå bare to spillere som har vunnet alle sine partier. En av dem er den største favoritten i klasse B (15-16 år), FM Mathias Unneland. Ålesundspilleren står med 5 poeng, mens Saad Abobaker Elmi er nummer to med 4½. Deretter følger John Oommen, Alexander Øye-Strømberg og Gustav Hestholm med 4 poeng.

Den andre spilleren med 100% score er Aksel Bu Kvaløy, som har 5 poeng i klasse C (13-14 år). Dette gir et helt poengs forsprang til Sverre Lye, Peder Marcus Aamodt, Vetle Bjørge Strand og Eirik Strøm Austad på 4 poeng.

Spillelokalet til de fire yngste klassene
Spillelokalet til de fire yngste klassene
(Foto: Eirik T. Gullaksen)

De yngre klassene har altså spilt 7 runder. I klasse D (12 år) er Teodor Tenfjord Engelsen fortsatt alene i tet. 6½ poeng er mesterskapets høyeste poengsum og gir et helt poengs forsprang ned til Nicolai Maxime Østensen og Isak Vinh Brattgjerd.

Klasse E (11 år) toppes av Jiahao Eric Ji med 6 poeng foran Håvard Haug, Evsuld Myagmarsuren og Siver Flaten med 5½.

I klasse F (10 år) er Lasse Lysgård Andersen i tet med 6 poeng foran David Myrseth Nilsen med 5½ og Alec Bernhoftsen-Banks og Sigur H. Myny med 5 poeng.

I yngste klasse, G (9 år og yngre), er det svært jevnt i teten. Birk Braaten, Sophie Damiano, William Olsen og Eivind Jiabao Ji har alle 6 poeng og et helt poeng ned til nærmeste utfordrer.

Søndag avsluttes mesterskapet med to runder langsjakk i alle klasser. De eldste klassene starter allerede kl. 08.30, mens de yngre venter til kl. 09.00. Direktesendte partier kan finnes hos Lichess.