BERGENSJAKK

NM for ungdom 2021 – dag 1

Fra spillelokalet til de eldste klassene
Fra spillelokalet til de eldste klassene
(Foto: Eirik T. Gullaksen)

NM for ungdom 2021 i BergenNM i sjakk for ungdom er i gang på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen. Deltakertallet endte på 234.

Fredagen var det tre runder hurtigsjakk for de fire yngste klassene. De fire eldste klassene hadde først to runder hurtigsjakk og så en runde langsjakk. Dette er et tøft program for de eldste, hvor siste parti ikke var ferdig før over midnatt.

I alle åtte klasser er det fortsatt minst en spiller som har vunnet alle sine partier. I U26 er dette Kjetil Andås, mens
Andreas Skrede Hausken og Benjamin Halvorsen står med full pott i klasse A (17-19 år).

Klasse B (15-16 år) har tre spillere som ikke har avgitt poeng. Dette er Andreas Tenold, FM Mathias Unneland og John Oommen. Førsterangerte Aksel Bu Kvaløy står med 3 poeng i klasse C (13-14 år), men må dele ledelsen med Sverre Lye og Martin Holten Fiskaaen. Alle disse tre er fra Rogaland.

Så var det over til de yngste klassene, som altså har et litt annerledes spilleprogram. Lederen i klasse D (12 år) er Teodor Tenfjord Engelsen fra arrangørklubben Søråshøgda, som er eneste med 3 poeng. Derimot er det fire spillere med fullt hus i klasse E (11 år), hvor Siver Flaten, David Mindestrømmen Simonsen, Evsuld Myagmarsuren og Håvard Haug er i tet.

Klasse F (10 år) har Amandus Innset-Ekkje og Henrik Nome på topp med sine 3 poeng. Yngste klasse, G (9 år og yngre), er den største med 45 deltakere. Her finner vi også flest med fullt hus. Dette er Henrik Helland Kaada, Manu Michoel, Githiha Sathish, Sophie Damiano, Birk Braaten og Lauritz Nissen Hellerud.

Lørdag har de fire yngste klassene først en hurtigsjakkrunde med start kl. 09.00 og deretter tre langsjakkrunder. De eldre starter kl. 09.30 og har to langsjakkrunder med lengre betenkningstid enn de yngre klassenes langsjakk. Direktesendte partier fra de fire eldste klassene kan finnes hos Lichess.