BERGENSJAKK

Norway Chess 2021 – 2. runde

Nepomniachtchi ser Carlsen slite mot Tari
Nepomniachtchi ser Carlsen slite mot Tari
(Foto: Lennart Ootes)

Norway ChessI andre runde av Norway Chess hadde GM Aryan Tari (2642) sitt livs sjanse til å slå GM Magnus Carlsen (2855). Verdensmesteren kom dårlig ut av åpningen med hvit og rakk aldri å få rokert. Tari spilte lenge et svært bra parti, men i det avgjørende øyeblikket valgte han bort det vinnende 26…Txf2+!. Han ble fortsatt stående best med dronning og noen bønder mot to tårn, men da Carlsen fikk organisert tårnene holdt han remis uten større problemer.
Etterpå ble det spilt et Armageddonparti om et ekstra halvpoeng. Her tok Carlsen en knusende seier med hvit.

GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2792) startet turneringen i andre runde etter at hans parti i første runde måtte utsettes. VM-utfordreren sto noe bedre underveis mot GM Alireza Firouzja (FRA 2754), men måtte nøye seg med remis. Det påfølgende Armageddonpartiet ga derimot en klar seier etter at Firouzja tabbet seg ut allerede i trekk 10.

Det ble også remis i rundens tredje parti mellom GM Sergey Karjakin (RUS 2758) og GM Richard Rapport (HUN 2760). Det så lenge svært lovende ut for Rapport, men Karjakin er seig og klarte å forsvare seg til remis. Det ble også remis i Armageddonpartiet, som dermed ga et ekstra halvpoeng til svartspiller Rapport.

Tredje runde spilles torsdag kl. 17.00 med partiene Rapport – Carlsen, Tari – Nepomniachtchi og Firouzja – Karjakin. Det blir direktesendte partier bl.a. hos Chess24. TV 2 sender på TV 2 Play og TV 2 Sport 2 fra kl. 16.30. I studio er bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og WFM Maud Rødsmoen.

Les mer om andre runde hos TV 2.

2. runde             
Carlsen    - Tari   1-1 ½-0
Nepomniachtchi - Firouzja 1-1 ½-0
Karjakin    - Rapport 1-1 0-½

Tabell               
1.  GM Richard Rapport   HUN 4.5
2.  GM Magnus Carlsen   NOR 3.0
3.  GM Alireza Firouzja  FRA 2.0
4.  GM Ian Nepomniachtchi RUS 1.5*
5-6. GM Sergey Karjakin   RUS 1.0*
   GM Aryan Tari     NOR 1.0

* ett utsatt parti