BERGENSJAKK

Norway Chess 2021 – 1. runde

Firouzja og Carlsen møttes i første runde
Firouzja og Carlsen møttes i første runde
(Foto: Lennart Ootes)

Norway ChessTirsdag startet Norway Chess i Stavanger med en amputert første runde. Partiet mellom GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2792) og GM Sergey Karjakin (RUS 2758) måtte utsettes til lørdag grunnet visumproblemer for Nepomniachtchi.

GM Magnus Carlsen (2855) hadde ingen problemer med å holde remis med svart mot GM Alireza Firouzja (FRA 2754) i første runde. Det var en original åpning hvor Firouzja brukte mye tid, men etter hvert kom spillerne inn i et likt sluttspill som endte med trekkgjentakelse.

Remispartier i Norway Chess gir ett poeng til hver spiller. Deretter blir det et Armageddonparti hvor vinneren (eller svart ved remis) får et ekstra halvpoeng. Armageddonpartiet ble et svært skarpt oppgjør hvor Firouzja fikk vinnende sluttspillfordel med hvit. I kraftig tidsnød bukket han så et tårn, og det ble remis i løpet av få trekk. Dermed gikk det ekstra halvpoenget til Carlsen.

Det andre partiet i første runde var GM Aryan Tari (2642) hvit mot GM Richard Rapport (HUN 2760). Tari kom dårlig ut av åpningen og ble presset i senk i sluttspillet. Dermed ble det 3 poeng til Rapport, som har tatt ledelsen i turneringen.

Andre runde spilles onsdag kl. 17.00 med partiene Carlsen – Tari, Karjakin – Rapport og Nepomniachtchi – Firouzja. Det blir direktesendte partier bl.a. hos Chess24. TV 2 sender på TV 2 Play og TV 2 Sport 2 fra kl. 16.30. I studio er bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og WFM Maud Rødsmoen.

Les mer om første runde hos TV 2 og Chess24.

1. runde             
Firouzja    - Carlsen 1-1 0-½
Tari      - Rapport 0-3
Nepomniachtchi - Karjakin Utsatt

Tabell               
1.  GM Richard Rapport   HUN 3.0
2-3. GM Magnus Carlsen   NOR 1.5
   GM Alireza Firouzja  FRA 1.0
4.  GM Aryan Tari     NOR 0.0
5-6. GM Ian Nepomniachtchi RUS ---
   GM Sergey Karjakin   RUS ---