BERGENSJAKK

FIDE World Cup 2021- semifinale – omspill

Duda vant omspillet mot Carlsen
Duda vant omspillet mot Carlsen
(Foto: Anatasiia Korolkova)

FIDE World Cup 2021GM Magnus Carlsen (2847) tapte mot GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2729) i omspillet i semifinalen i FIDE World Cup. Dermed må verdensmesteren nøye seg med bronsefinale mot GM Vladimir Fedoseev (RUS 2696).

Første omspillparti med Duda som hvit endte remis. Avgjørelsen falt i parti to, hvor Duda med svart fikk intiativet i midtspillet og trengte inn i c-linjen. Det oppsto et løpersluttspill med likt materiell, men hvor polakken var den med sjansene. Det var mulig for Carlsen å holde stillingen, men med lite tid på klokken spilte han ikke nøyaktig nok.

Dudas motstander i finalen blir GM Sergey Karjakin (RUS 2757). Begge er allerede kvalifisert for neste kandidatturnering, som spilles første halvår 2022.

I kvinneklassen var det omspill om tredjeplassen. Her gikk GM Zhongyi Tan (CHN 2511) seirende ut mot GM Anna Muzychuk (UKR 2535). GM Alexandra Kosteniuk (RUS 2472) hadde allerede dagen før avgjort finalen mot GM Aleksandra Goryachkina (RUS 2596).

Finale og bronsefinale starter onsdag kl. 14.00. Partiene kan følges bl.a. hos Chess24.

Finaler åpen klasse
Duda
Karjakin

Carlsen
Fedoseev

Finaler kvinneklassen
Goryachkina 0 ½
Kosteniuk  1 ½

Zhongyi Tan ½ ½ 1 ½
A. Muzychuk ½ ½ 0 ½

Semifinaler åpen klasse
Carlsen   ½ ½ ½ ½ ½ 0
Duda     ½ ½ ½ ½ ½ 1

Fedoseev   ½ 0
Karjakin   ½ 1

Kvartfinaler åpen klasse
Carlsen   1 1
Barcot    0 0

Duda     ½ 1
Vidit    ½ 0

Tabatabaei  ½ 0
Fedoseev   ½ 1

Karjakin   0 1 0 1 1 1
Shankland  1 0 1 0 0 0