BERGENSJAKK

FIDE World Cup 2021- kvartfinale – omspill

Karjakin vant omspillet mot Shankland
Karjakin vant omspillet mot Shankland
(Foto: Eric Rosen)

FIDE World Cup 2021GM Sergey Karjakin (RUS 2757) vant omspillet mot GM Sam Shankland (USA 2709) i kvartfinalen i FIDE World Cup. Som i langsjakkpartiene tok Shankland ledelsen i første sett hurtigsjakkpartier før Karjakin utlignet. Etter dette tok russeren over og vant begge de to neste partiene. Dermed er Karjakin på god vei til å kvalifisere seg til kandidatturneringen for fjerde gang.

Semifinalene blir dermed GM Magnus Carlsen (2847) mot GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2729) og Karjakin mot GM Vladimir Fedoseev (RUS 2696). De to finalistene (men ikke Carlsen) får plass i neste års kandidatturnering.

I kvinneklassen er det klart at det blir en helrussisk finale på hjemmebane. GM Aleksandra Goryachkina (RUS 2596) vant mot GM Anna Muzychuk (UKR 2535) og GM Alexandra Kosteniuk (RUS 2472) mot GM Zhongyi Tan (CHN 2511). Begge matcher endte 1½-½.
Goryachkina er nummer to på verdensrankingen og blir klar favoritt mot sin 14 år eldre motstander.

Semifinale i åpen klasse og finaler i kvinneklassen starter søndag kl. 14.00, etter en fridag. Partiene kan følges bl.a. hos Chess24: åpen klasse | kvinneklasse.

Semifinaler åpen klasse
Carlsen
Duda

Fedoseev
Karjakin

Kvartfinaler åpen klasse
Carlsen   1 1
Barcot    0 0

Duda     ½ 1
Vidit    ½ 0

Tabatabaei  ½ 0
Fedoseev   ½ 1

Karjakin   0 1 0 1 1 1
Shankland  1 0 1 0 0 0