BERGENSJAKK

Fagernes Chess International 2021 utsatt til oktober

Fagernes-turneringene i påsken må dessverre utsettes til oktober:

Fagernes-turneringene utsatt til oktober 2021

Fagernes Chess International 2021Dessverre starter 2021 som et nytt krevende år for arrangører så vel som spillere. Arrangøren av Fagernes-turneringene har i det lengste håpet at det skulle bli mulig å gjennomføre Det Åpne NM som planlagt i påsken. Etter samråd med Norges Sjakkforbund må vi nå konstatere at det slik situasjonen har utviklet seg med korona-pandemien og smitteverntiltak, ikke er forsvarlig å gjennomføre et så stort nasjonalt sjakkarrangement denne påsken.

Avlysning er for oss likevel ikke noe alternativ. I år som i fjor omgjør vi i stedet påskeferieturneringen til en høstferieturnering, med nye spilledatoer 10.-17. oktober 2021. Konsept og premier vil være uendret og hjemmesiden vil være oppdatert med nye datoer i løpet av få dager.

Vi gleder oss over at det fra både norske og utenlandske spillere er svært stor interesse for å spille på Fagernes i 2021. Situasjonen med innreise vil etter alt å dømme være langt bedre i oktober, og 2021-utgaven vil i så fall trolig bli den største og sterkeste av Fagernes-turneringene så langt. Vi garanterer plass til de 120 første påmeldte spillerne og åpner påmelding for oktober-turneringen umiddelbart. Den første deltakerlisten vil bli offentliggjort på hjemmesiden 2. april.

Vi tror det blir svært viktig, ikke minst for de unge talentene i norsk sjakk, at vi kommer tilbake med attraktive turneringer så snart situasjonen tillater det. For det viktige året 2022 planlegger vi derfor å arrangere en internasjonal tittelturnering i påskeferien – OG en internasjonal tittelturnering i høstferien!

Hilsen
Hans Olav Lahlum