BERGENSJAKK

Anker Aasum er død

Anker Aasum er gått bort, 80 år gammel.

Minneord til Anker Aasum

Anker Aasum
Anker Aasum
(Foto: Bjørn Berg Johansen)

Halden Sjakklubbs vil meddele det triste budskapet om at vårt æresmedlem, Anker Aasum, har gått bort, 80 år gammel.

Anker var den sentrale drivkraften i å spre sjakkinteresse og organisere sjakkaktiviteter i Halden gjennom flere tiår, inntil sykdom satte stopp for hans engasjement både utenfor og på brettet for åtte år siden. I det sivile liv var trønderen Anker lærer i grunnskolen, og med sin pedagogiske ballast og sitt drivende engasjement, skal han etter sigende ha holdt sjakk-kurs for over tusen skoleelever i Halden-skolene gjennom årene.

Et av Ankers sjakklige ettermæler vil knyttes til hans store interesse for og konsekvente bruk av åpningen 1. Sc3, som han kalte Sleipner-åpningen etter Odins åttebente hest. Han skrev en bok om denne åpningen på 1980-tallet, som ble utgitt på et tysk sjakkforlag. Halden Sjakklubb har hvert år en lokal hurtigsjakkturnering med Ankers åpningsfavoritt som obligatorisk førstetrekk. Denne blir heretter en minneturnering.

Anker var en åpen, humoristisk, engasjert og inkluderende leder, organisator og spiller, godt likt og respektert av alle i sjakkmiljøet. Halden Sjakklubb lyser fred over hans minne.

Ragnar Knudsen
Leder i Halden Sjakklubb