BERGENSJAKK

FIDE Online Olympiad 2020 – 1. divisjon starter

FIDE Online Olympiad 2020Fredag starter 1. divisjon i FIDE Online Olympiad. Det er 40 lag hvorav 15 har kvalifisert seg fra 2. divisjon. Blant disse er Norge som ble nummer tre i avdeling D forrige helg. Flere norske spillere utmerket seg, og GM Frode Urkedal, WGM Olga Dolzhikova og FM Elham Abdrlauf ble alle toppscorere på sitt bord. Les mer om dette her.

Opplegget er det samme som i 2. divisjon, med grupper på 10 lag hvor man møter alle de andre lagene over 9 runder. De tre beste i hver gruppe går videre til sluttspill.
Det spilles hurtigsjakk hos chess.com over 6 bord med minst tre kvinner og minst to juniorer på laget. Betenkningstid er 15 minutter med 5 sekunders tillegg.

Norge er plassert i gruppe B hvor Aserbajdsjan med GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2761) og GM Teimour Radjabov (AZE 2758) og Ukraina med GM Vasyl Ivanchuk (UKR 2686) og GM Anton Korobov (UKR 2794) ser ut som de største favorittene. Utfordrere blir nok særlig Nederland, Ungarn, Spania og Kasakhstan.

Norge, som har samme spillerstall som i 2. divisjon, må finne seg i en outsiderrolle sammen med Frankrike, Slovakia og Sør-Afrika. Se alle lagene hos Chess-Results.

Det norske laget skal i aksjon kl. 13.00, 14.00 og 15.00 fredag, lørdag og søndag. Fredagens motstandere er Sør-Afrika, Ukraina og Slovakia. Se hele oppsettet her. Partiene kan følges direkte hos Chess.com.

Les mer om mesterskapet hos Sjakk.no og FIDE.