BERGENSJAKK

Legends of Chess 2020 – 3. runde

Svidler og Carlsen leder etter tre runder
Svidler og Carlsen leder etter tre runder
(Foto: Chess24)

Legends of chessGM Magnus Carlsen (2881) tok en knapp seier mot GM Peter Leko (HUN 2710) i tredje runde av Legends of Chess. Da GM Peter Svidler (RUS 2742) gjorde det samme mot GM Boris Gelfand (ISR 2702) deler han ledelsen med Carlsen. Begge har maksimale 9 poeng etter tre runder.

Carlsen sto dårligst i alle de tre første partiene mot Leko, men forsvarte seg til remis. I det fjerde partiet kom den avgjørende seieren da Leko gjorde en feil med musen og spilte et trekk han ikke mente (22…Te6?). Etter dette sto Carlsen klart best og vant partiet uten problemer.

Motgangen fortsetter for andrerangerte GM Ding Liren (CHN 2836). I tredje runde ble det tap 1½-2½ mot GM Vasyl Ivanchuk (UKR 2686), som vant knusende angrepsseire i begge sine hvitpartier.

Det første partiet i mellom eksverdensmestrene GM Viswanathan Anand (IND 2751) og GM Vladimir Kramnik (RUS 2756) var en episk kamp hvor begge sto til vinst underveis. Til slutt var det Anand som gjorde den siste feilen og Kramnik gikk seirende ut. Russeren vant også det andre partiet og sikret matchseier med remis i parti tre.

GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2778) sto til kliss tap mot GM Anish Giri (NED 2731) i begge de to første partiene, men klarte å vinne etter feil fra motstanderen. Da tredje parti endte remis vant Nepomniachtchi sin andre match på rad med 2½-½.

Etter tre runder leder Carlsen og Svidler med 9 poeng foran Nepomniachtchi med 8. Gelfand er nummer fire med 6 poeng, mens Ivanchuk og Kramnik har 4. De fire beste etter ni runder går videre til cupspill.

Fjerde runde starter fredag kl. 16.00. Matchene er Carlsen – Gelfand, Svidler – Ding Liren, Nepomniachtchi – Ivanchuk, Giri – Anand og Kramnik – Leko. Alle partier sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk. TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og GM Aryan Tari i studio.

Les mer om tredje runde hos Chess24 (engelsk|norsk) og TV 2.

3. runde             
Leko   - Carlsen    1.5-2.5
Gelfand - Svidler    1.5-2.5
Giri   - Nepomniachtchi 0.5-2.5
D. Liren - Ivanchuk    1.5-2.5
Anand  - Kramnik    0.5-2.5

Tabell              
1-2. Carlsen       NOR  9
1-2. Svidler       RUS  9
3.  Nepomniachtchi   RUS  8
4.  Gelfand       ISR  6
5-6. Ivanchuk      UKR  4
5-6. Kramnik       RUS  4
7.  Giri        NED  3
8.  Leko        HUN  2
9-10. Anand        IND  0
9-10. Ding Liren     CHN  0