BERGENSJAKK

Legends of Chess 2020 – 4. runde

Carlsen leder alene etter en knusende seier mot Gelfand
Carlsen leder alene etter en knusende seier mot Gelfand
(Foto: Chess24)

Legends of chessGM Magnus Carlsen (2881) var helt overlegen mot GM Boris Gelfand (ISR 2702) i fjerde runde av Legends of Chess. Carlsen vant en åpningsduell i det første partiet, og da Gelfand bukket i både parti to og tre ble det utklassingssifrene 3-0 for første gang i turneringen.

Carlsen er nå i teten alene, ettersom GM Peter Svidler (RUS 2742) tapte 1½-2½ mot GM Ding Liren (CHN 2836). Den kinesiske verdenstreeren sto uten poeng etter tre runder, men klarte endelig å vinne en match på tross av at Svidler tok ledelsen i det første partiet.

GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2778) tok steget opp på andreplass etter seier 2½-1½ mot GM Vasyl Ivanchuk (UKR 2686). De tre første partiene endte med solide remiser før Nepomniachtchi avgjorde i parti fire hvor han demonstrerte løperparets styrke.

Matchen mellom GM Vladimir Kramnik (RUS 2756) og GM Peter Leko (HUN 2710) ble dominert av spilleren med de svarte brikkene. Svart sto best underveis i alle partiene før Kramnik brøt remisrekken med seier i parti fire.

Den eneste matchen som gikk til Armageddon var GM Viswanathan Anand (IND 2751) – GM Anish Giri (NED 2731). Etter fire strake remiser vant Giri Armageddonpartiet på tid etter at Anand hadde stått til vinst noen trekk før.

Etter fire av ni runder leder Carlsen med 12 poeng foran Nepomniachtchi med 11. Svidler (9) og Kramnik (7) er de andre som foreløpig er på topp-4. Utfordrere er Gelfand med 6 poeng og Giri med 5.

Femte runde starter lørdag kl. 16.00. Matchene er Ivanchuk – Carlsen, Svidler – Nepomniachtchi, Kramnik – Ding Liren, Gelfand – Giri og Leko – Anand.
Alle partier sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk. TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Aryan Tari og Ellen Øen Carlsen i studio.

Les mer om fjerde runde hos Chess24 (engelsk|norsk) og TV 2.

4. runde             
Carlsen    - Gelfand 3.0-0.0
Svidler    - D. Liren 1.5-2.5
Nepomniachtchi - Ivanchuk 2.5-1.5
Giri      - Anand  3.0-2.0
Kramnik    - Leko   2.5-1.5

Tabell              
1. Carlsen        NOR 12
2. Nepomniachtchi    RUS 11
3. Svidler        RUS  9
4. Kramnik        RUS  7
5. Gelfand        ISR  6
6. Giri         NED  5
7. Ivanchuk       UKR  4
8. Ding Liren      CHN  3
9. Leko         HUN  2
10. Anand         IND  1