BERGENSJAKK

Chessable Masters 2020 – semifinaler – dag 2

Carlsen er klar for finalen i Chessable Masters
Carlsen er klar for finalen i Chessable Masters
(Foto: Magnus Carlsen Chess Tour)

Chessable MastersGM Magnus Carlsen (2881) vant 2½-1½ mot GM Ding Liren (CHN 2836) i onsdagens delmatch i semifinalen i Chessable Masters. Carlsen vant også den første delmatchen og er dermed klar for finalen.

Ding Liren presset med hvit i det første partiet, men da Carlsen hadde klart å utligne bukket kineseren et helt tårn og ga opp umiddelbart. Neste parti ble en solid remis før Carlsen avgjorde i det tredje partiet hvor han igjen vant med svart.

I den andre semifinalen klarte GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2778) å utligne mot GM Anish Giri (NED 2731). Nepomniachtchi vant det andre partiet mens de tre øvrige endte remis. Dermed ble det 2½-1½ til russeren og uavgjort 1-1 i delmatcher. Tredje og siste delmatch mellom disse to spilles torsdag kl. 16.00. Vinneren møter Carlsen i finalen.

Partiene sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk. TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum.

Les mer om semifinalene hos Chess24 og ChessBase.

Semifinaler             
Carlsen     1 0 ½ ½ ½ 1  1 ½ 1
Ding Liren    0 1 ½ ½ ½ 0  0 ½ 0

Nepomniachtchi  ½ 0 ½ 0  ½ 1 ½ ½
Giri       ½ 1 ½ 1  ½ 0 ½ ½