BERGENSJAKK

Chessable Masters 2020 – semifinaler – dag 1

Carlsen vant første delmatch mot Ding Liren
Carlsen vant første delmatch mot Ding Liren
(Foto: Magnus Carlsen Chess Tour)

Chessable MastersGM Magnus Carlsen (2881) og GM Anish Giri (NED 2731) tok første stikk i semifinalene i Chessable Masters.
Carlsen spilte 2-2 i hurtigsjakken mot GM Ding Liren (CHN 2836), men vant deretter 1½-½ i lynsjakk. Giri klarte seg med hurtigsjakk, hvor han slo GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2778) 3-1.

Carlsen viste god sportsånd i sin delmatch. Ding Liren var under press med svart i første parti, men berget seg til et elementært remissluttspill. Her mistet han forbindelsen med spillserveren og da han fikk koblet seg på igjen hadde han tapt på tid. Carlsen likte ikke å vinne på denne måten og tapte neste parti med vilje da han bukket dronningen i trekk tre og ga opp. Dermed var stillingen 1-1.

Hvit hadde vinstsjanser i de to neste partiene, men begge endte med poengdeling. Dermed var det uavgjort etter hurtigsjakken og det måtte spilles to lynsjakkpartier. Det første ble remis, men Carlsen sikret seier i delmatchen da han vant et langt sluttspill med svart i andre parti.

Matchen mellom Giri og Nepomniachtchi var svært skarp, men Giri vant begge sine hvitpartier og spilte remis med svart. Dermed leder både Giri og Carlsen 1-0 etter første delmatch. Man må vinne to slike delmatcher for å gå videre til finalen.

Ander delmatch starter onsdag kl. 16.00. Alle partier sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk. TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum.

Les mer om semifinalene hos Chess24 og ChessBase.

Semifinaler         
Carlsen     1 0 ½ ½ ½ 1
Ding Liren    0 1 ½ ½ ½ 0

Nepomniachtchi  ½ 0 ½ 0
Giri       ½ 1 ½ 1