BERGENSJAKK

Om sjakk-arrangementer fremover – mai 2020

Vi viderebringer følgende informasjon fra de to norske sjakkforbundene:

Om sjakk-arrangementer fremover

Norges Sjakkforbund og Ungdommens SjakkforbundCoronasituasjonen legger fortsatt en betydelig demper på turneringsaktiviteten, og styrene i NSF og USF har de siste dagene fattet noen viktige beslutninger:

NSF har sendt en forespørsel til Kulturdepartementet med en skisse til hvordan sjakkturneringer og f.eks. klubbkvelder etter forbundets mening kan arrangeres fremover, gitt de seneste smittevernreglene for arrangementer, slik som 1 meters avstand, færre enn 50 deltakere osv. Så snart svar foreligger vil dette bli meddelt samtlige klubber og kretser i NSF og USF, og til aktuelle arrangører.

USF har avlyst NM for Skolelag 2020, som skulle vært spilt i Molde i april, og etter at det den senere tid har vært vurdert å flytte mesterskapet til høsten. En samlet vurdering av Coronasituasjonen ligger bak beslutningen, som er tatt i samråd med arrangøren.

USF har også meddelt Nordisk Sjakkforbund at Nordisk mesterskap for jenter, som skulle vært spilt i Bergen i april, nå er avlyst. USF har tilbudt å arrangere mesterskapet i 2021, og venter nå på svar på dette fra det nordiske forbundet.

USF har dessuten vedtatt at det ikke blir norsk deltagelse under følgende mesterskap i 2020:

  • EM for Ungdom i Tyrkia i november
  • VM for Ungdom i Romania i september
  • Junior-VM (tid/sted for arrangementet er ikke kjent)

Når det gjelder Landsturneringen 2020 i Stjørdal 3.-12.7, og med Hell SK som arrangør, så vil det som tidligere meddelt bli gitt oppdatert informasjon fra Sentralstyret fredag 15. mai. Det er nær kontakt mellom arrangøren og Norges Sjakkforbund, og det vil bli gitt grundig informasjon til alle klubber og kretser om alle vesentlige spørsmål vedrørende Landsturneringen samt NSFs Kongress og USFs årsmøte denne datoen.

NSF har for øvrig tildelt arrangement av følgende mesterskap:

  • NM Hurtigsjakk Senior 2020 til Konnerud SK, i Drammen i 4. kvartal 2020 (datoer enda ikke fastlagt)
  • Åpent NM Lyn/Hurtig 2021 til Kragerø SK i samarbeid med Bamble SK, på Quality Hotell Skjærgården i Langesund, Bamble 15-17.1
  • Det åpne NM 2021 til Hans Olav Lahlum i samarbeid med Innlandet Sjakkrets, 28.3 – 4.4, samtidig med turneringen Fagernes International.
  • NM Lag 2021 til Konnerud SK i Drammen 13-16.5
  • NM Hurtigsjakk Senior 2021 til Konnerud SK, i Drammen 13-14.11.
  • NM i Fischer-sjakk 2020 til Konnerud SK, i Drammen i 4. kvartal 2020 (datoer enda ikke fastlagt)

USF har tildelt arrangement av følgende mesterskap:

  • NM for Ungdomslag 2021 til Konnerud SK i Drammen 19-21.2.

NSF og USF takker alle som har søkt arrangementer og ønsker de valgte arrangører lykke til med mesterskapene.