BERGENSJAKK

En oppdatering om Corona-effektene for sjakken

Vi viderebringer følgende informasjon fra de to norske sjakkforbundene:

En oppdatering om Corona-effektene for sjakken

Norges Sjakkforbund og Ungdommens SjakkforbundDet er usikre tider når det gjelder sjakkturneringer og arrangementer/møter fremover, og myndighetene forlenget tirsdag 7. april mange av Coronatiltakene. F.eks er Kultur- og idrettsarrangementer som ikke kan ivareta kravet om 2 meters avstand, fortsatt forbudt frem til 15. juni.

De fleste sjakkturneringer frem til over sommerferien har nå gitt avklaring for sin del, og det meste er avlyst eller utsatt. Når det gjelder Landsturneringen i uke 28 så vil det som tidligere meddelt bli tatt en beslutning etter påske om hva som skal gjelde. Sentralstyret vil behandle saken på et styremøte i uke 17, og så vil man med stor sannsynlighet avvente den neste større oppdateringen fra myndighetene rundt månedsskiftet april/mai før det tas en avgjørelse.

NSFs Kongress og USFs Årsmøte er begge berammet til landsturneringsuken, og gjennomføringen av disse møtene må ses i lys av hva som skjer med Landsturneringen. Her vil det også bli gitt nærmere informasjon så snart den foreligger.

I dag gikk det for øvrig ut ordinær innkalling til USFs 93. årsmøte, berammet til 8. juli 2019 – hele inkallingen kan leses her.

På nettsjakkfronten skjer det derimot mye, og nyskapingen Nordic Internet Club Cup 2020, som begynner i morgen skjærtorsdag og pågår frem til 2. påskedag melder om god norsk deltagelse, med 23 norske lag blant de 64 påmeldte lagene. I det hele tatt finnes det et imponerende tilbud på nettet nå som vanlige sjakkturneringer må vente. Sjekk ut tilbudene på de ulike sjakk-nettsidene – det er mye å velge mellom.

God påske til alle fra NSF, USF og Sjakkontoret!