BERGENSJAKK

Dagens internettsjakk

Sjakken i Norge og det meste av verden har flyttet til internett under Coronakrisen. I dag er det to interessante arrangementer som dessverre starter akkurat samtidig:

  • Chess24 Banter Blitz CupChess24 Banter Blitz Cup har kommet til semifinalene, og hvis favorittene vinner her blir det drømmefinale mellom GM Magnus Carlsen og 16-årige GM Alireza Firouzja.
    Carlsen spiller sin semifinale mot russiske GM Sanan Sjugirov i dag kl. 18.30. Sjugirov er en tøff motstander som har vunnet begge partiene han har spilt mot Carlsen. Dette var et langsjakkparti under sjakk-OL i 2010 og i lynsjakk-VM 2017. Matchen kan følges direkte på Chess24 med Carlsens egne kommentarer.
    Den andre semifinalen mellom Firouzja og indiske GM S.L. Narayanan har ikke fått noen dato ennå.
  • EikerBlitz Invitational er en lynsjakkturnering som spilles på Lichess med start kl. 18.30. Det er et sterkt feil med bl.a. stormestrene Frode Urkedal (Urkis), Aryan Tari (recapture), Johan-Sebastian Christiansen (Johanssc) og Simen Agdestein (Grukjr) pluss de internasjonale mestrene Kjetil Stokke (TatoSarane), Tor Fredrik Kaasen (abrakadabra02), Mads Vestby-Ellingsen (Mv17) og Joachim B. Nilsen (JoaBN). Sistnevnte vil kommentere sine partier direkte på Twitch.