BERGENSJAKK

Kandidatturneringen 2020 – 7. runde

Vachier-Lagrave slo Nepomniachtchi og leder Kandidattturneringen
Vachier-Lagrave slo Nepomniachtchi og leder Kandidattturneringen
(Foto: FIDE)

Kandidatturneringen 2020GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2767) har overtatt ledelsen i Kandidatturneringen etter seier i det viktige toppoppgjøret mot GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2777) i syvende runde. Nepomniachtchi med svart valgte Fransk forsvar mot franskmannen, men Vachier-Lagrave fikk en behagelig fordel og vant grunnet motstanderens svake konge.
Du kan se GM Frode Urkedals analyse av partiet hos Chess24.

Det ble ingen andre vinstpartier i syvende runde. GM Wang Hao (CHN 2758) spilte Russisk med svart mot GM Fabiano Caruana (USA 2842) og brukte dermed hans eget våpen mot ham. Dette var vellykket og hvis noen sto best underveis var det Wang Hao.

Partiet GM Anish Giri (NED 2763) – GM Alexander Grischuk (RUS 2777) hadde en lovende start, men i midtspillet ble det byttet en mengde brikker og spillerne endte i et dødt remissluttspill.

GM Ding Liren (CHN 2805) trengte en seier med hvit mot sisterangerte GM Kirill Alekseenko (RUS 2704), men var aldri i nærheten av å få noen fordel.

Kandidatturneringen er nå halvveis. Vachier-Lagrave og Nepomniachtchi topper med 4½ poeng av 7, men franskmannen har førsteplass grunnet seier i innbyrdes oppgjør. Ett poeng bak med 3½ følger Caruana, Grischuk, Giri og Wang Hao.

Åttende runde spilles torsdag kl. 12.00 norsk tid (16.00 lokalt). Da får vi et nytt viktig oppgjør med Caruana hvit mot Vachier-Lagrave. De andre partiene er Wang Hao – Ding Liren, Nepomniachtchi – Giri og Alekseenko – Grischuk.
Direktesendte partier kan finnes hos bl.a. arrangøren, Chess24, ChessBase og ChessBomb. Norske kommentatorer hos Chess24 er GM Johan-Sebastian Christiansen og IM Lars Oskar Hauge.

Les mer om Kandidatturneringen hos Chess24 (norsk|engelsk), ChessBase, Chess.com og Offerspill.