BERGENSJAKK

Fagernes Chess International 2020 flyttes til oktober

Hans Olav Lahlum melder at Fagernes Chess International flyttes fra april (påskeuken) til oktober:

Fagernes Chess International 2020 flyttes til oktober

Fagernes Chess InternationalVi som de siste årene har arrangert sjakkfestivalen på Fagernes håpet helt inn i sluttspillet av forberedelsene at årets utgave skulle kunne avvikles som planlagt i påskeuken. Etter at både nasjonale og lokale krisetiltak ble satt inn i kampen mot Corona-viruset, måtte vi 12. mars konstatere at gjennomføring i påsken var blitt et både uansvarlig og ulovlig trekk.

Nasjonale og internasjonale sportsarrangementer, inkludert sjakkturneringer, opplever denne våren sin største krise i etterkrigstiden. Det er selvsagt avgjørende at også arrangører og utøvere av ulike sportsgrener slutter opp om nødvendige tiltak i en krisesituasjon med stor fare for smittespredning. Samtidig er det viktig at man i en pågående krise ser fremover og planlegger at sportsarrangementer kan gjenopptas når krisen er over og situasjonen tillater det. Vi er glade for at vi etter konsultasjoner med Norges Sjakkforbund og med Scandic Valdres Hotell har fått på plass en treårsplan som inkluderer nye påsketurneringer i 2021 og 2022.

Hva angår det utsatte arrangementet for 2020 viste vår første plan om slutten av juni seg raskt å være for utålmodig og risikabel. Derfor har vi nå lagt en ny plan for å gjennomføre turneringen som et høstferiearrangement fra søndag 4. oktober til søndag 11. oktober 2020. Med bare små justeringer vil Fagernes International og Det Åpne NM da bli gjennomført slik det var planlagt i påskeferien.

Responsen har så langt vært svært positiv, og før offentliggjøringen av de nye datoene har vi allerede over 40 påmeldte spillere. Vi håper og tror etter dette at festivalen i oktober kan avvikles med minst samme høye nivå og deltakertall som det lå an til i april. Gamle og nye sjakkvenner i ulike aldre, fra hele Norge og andre deler av sjakkverdenen, ønskes med dette velkommen til en utsatt og svært etterlengtet sjakkfest på Fagernes i oktober 2020!

For arrangøren
IA IO Hans Olav Lahlum
Arrangementsansvarlig og ansvarlig turneringsleder