BERGENSJAKK

Kandidatturneringen 2020 – 4. runde

Grischuk måtte slite for halvpoenget mot Vachier-Lagrave
Grischuk måtte slite for halvpoenget
mot Vachier-Lagrave
(Foto: FIDE)

Kandidatturneringen 2020Alle partier endte remis i fjerde runde av Kandidatturneringen i Russland. Dermed er stillingen på tabellen uendret. Dette var den første runden som ikke hadde noen avgjorte partier.

Den med best vinstsjanser var GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2767), som sto klart best mot GM Alexander Grischuk (RUS 2777). Russeren var i tidsnød store deler av partiet etter å ha brukt 53 minutter(!) på sitt 18. trekk og 21 minutter på trekket etter. Vachier-Lagrave hadde en time ekstra på klokken, men klarte likevel ikke å spille nøyaktig nok til å ta hele poenget.
Du kan se GM Johan-Sebastian Christiansens analyse av partiet hos Chess24.

De andre partiene i fjerde runde var GM Fabiano Caruana (USA 2842) – GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2777), GM Ding Liren (CHN 2805) – GM Anish Giri (NED 2763) og GM Wang Hao (CHN 2758) – GM Kirill Alekseenko (RUS 2704).
Nepomniachtchi, Vachier-Lagrave og Wang Hao er i delt ledelse med 2½ poeng foran Caruana og Griscuk med 2.

Femte runde spilles søndag kl. 12.00 norsk tid (16.00 lokalt). Partiene er Nepomniachtchi – Wang Hao, Alekseenko – Vachier-Lagrave, Giri – Caruana og Grischuk – Ding Liren.
Direktesendte partier kan finnes hos bl.a. arrangøren, Chess24, ChessBase og ChessBomb. Norske kommentatorer hos Chess24 er IM Sebastian Mihajlov og Erle Andrea Marki Hansen.

Les mer om Kandidatturneringen hos Chess24, ChessBase og Chess.com.