BERGENSJAKK

Stavanger vant finalen i Vestlandsserien 2019-2020

Fra kampen mellom Haukås og Stavanger
Fra kampen mellom Haukås og Stavanger
(Foto: Eirik T. Gullaksen)

Norges SjakkforbundStavanger er vinnere av Vestlandsserien etter seier 4-1 mot Haukås i søndagens finalekamp. Stavanger var høyere ratet på alle bord og hadde full kontroll på matchen. Alle partier kan spilles gjennom hos Turneringsservice.

De to lagene, som vant hver sin avdeling i Vestlandsseriens 1. divisjon, spilte i Bergen på samme sted som NM for kvinner og jenter.

Stavanger er det første laget som er klart for kvalifiseringsturneringen til Eliteserien. Denne skal spilles helgen 27-29. mars med fire lag.
De andre tre lagene blir alle klare denne uken. Offerspill vinner etter alt å dømme Østlandsserien og blir Østlandets representant. Finalen i Midtnorge mellom Aalesunds og Trondheim spilles søndag 8. mars på Dombås. Nordnorges representant blir kåret etter Nordnorsk mesterskap for lag, som spilles i Harstad 6-8. mars.