BERGENSJAKK

NM for kvinner og jenter 2020 – dag 2

Stanford leder Eliteklassen foran Johnsen
Stanford leder Eliteklassen foran Johnsen
(Foto: Tom Eriksen)

NM for kvinner og jenter

Etter andre dag av NM for kvinner og jenter i Bergen har WIM Sheila Barth Stanford (2145) tatt ledelsen i Eliteklassen etter seier i alle sine tre partier. Stanford slo Monika Machlik (2106) i tredje runde og har et halvpoengs forsprang på WFM Sylvia Johnsen (1862) og WGM Olga Dolzhikova (2149).
I fjerde runde søndag morgen får vi det viktige oppgjøret mellom de to høyest ratede, Dolzhikova og Stanford.

Det er to andre klasser i NM for kvinner. I Åpen klasse leder Sara Marie Skaug Bjørkly (1437) og Monika Serafin (1793) med 3 poeng, mens Guro Holm Bergesen med samme poengsum er øverst i hobbyklassen.

I NM for jenter spiller klassene Junior og Kadett sammen. Junioren Maria Greibrokk (1682) og kadetten Livia Lindstad (1610) er i tet med 2½ poeng av 3. Disse to leder dermed hver sin klasse.

Fra NM for jenter
Fra NM for jenter
(Foto: Tom Eriksen)

Lykke-Merlot Helliesen (1562) leder Lilleputt med sine 3 poeng, mens Elma Selvik (1344) er nummer to med 2½ På tredjeplass finner vi Ida Olsen med 1½ poeng.

Klassene for Miniputt og Mikroputt er også slått sammen. Denne gruppen har kortere betenkningstid og spiller en runde mer enn de andre.
Miniputten Amalie Linnea Heibo er i tet med 4 poeng, mens Alina Shehzad (Mikroputt) og Anna Blauhut (Miniputt) begge har 3½.

Mesterskapet avsluttes søndag med de to siste rundene. Den første av disse starter kl. 09.00. Det blir seks direktesendte partier fra Eliteklasse hos bl.a. ChessBomb, FollowChess og Lichess.