BERGENSJAKK

Kindred sponser Offerspill Sjakklubb

OfferspillMagnus Carlsens klubb Offerspill Sjakklubb har inngått en sponsoravtale med det kontroversielle selskapet Kindred, som bl.a. står bak diverse bettingsider. Norges Sjakkforbunds kongress stemte med klart flertall ned en avtale med Kindred sommeren 2019.

Avtalen vil gi Offerspill 4 millioner kr over 2 år. Halvparten av pengene skal gå til å støtte unge spillere, elitespillere og kvinnelige talenter. I tillegg vil det være fokus på å få flere nordmenn til å spille sjakk på internett. Offerspill vil dessuten ansette en daglig leder.

Offerspill skal ikke bruke Kindreds logo eller reklamere for firmaet. Klubben trenger heller ikke være aktiv i debatten om spillpolitikk, slik sjakkforbundet eventuelt ville forpliktet seg til.

Norges Sjakkforbund vil diskutere saken i et styremøte onsdag. Lotteritilsynet har også involvert seg, men uten å komme med noen uttalelse foreløpig.

Les mer om Offerspills sponsoravtale hos Aftenposten, Bergens Tidende, NRK, TV 2 og VG.