BERGENSJAKK

Tysk Bundesliga 2019-2020 – helg 1

Tari spiller Bundesliga for Solingen
Tari spiller Bundesliga for Solingen
(Foto: John Saunders fra
FIDE Chess.com Grand Swiss 2019)

Tysk BundesligaTysk Bundesliga startet 23-24. november med de to første rundene. Bundesliga er verdens sterkeste sjakkliga med mange verdestopper som faste innslag. Den høyest ratede spilleren i innledningshelgen var GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2774), som spiller for tittelforsvarerne Baden-Baden.

Eneste norske spiller i Bundesliga er GM Aryan Tari (2630), som spilte førstebord for SG Solingen. Tari gjorde en solid sesongdebut, med remiser mot GM Laurent Fressinet (FRA 2633) og GM Viktor Laznicka (CZE 2667). Solingen fikk likevel en dårlig start, med knappe tap mot både SV Werden Bremen og SV Lingen.

Partiene kan spilles gjennom hos bl.a. Chess24.

Etter to runder leder Baden-Baden, SF Deizisau, Hamburger SK, SV Hockenheim og SV Werder Bremen med 4 lagpoeng.
Det spilles to nye runder i Bundesliga helgen 7-8. desember.