BERGENSJAKK

Tata Steel Chess India Rapid & Blitz 2019 – dag 1

Bra start for Carlsen i India
Bra start for Carlsen i India
(Foto: Lennart Ootes)

Tata Steel Chess India Rapid & BlitzDe største favorittene fikk en bra start på Tata Steel Chess India Rapid & Blitz. Etter første dag med hurtigsjakk leder GM Magnus Carlsen (2849) med 5 poeng foran GM Hikaru Nakamura (USA 2812) med 4. Det er to poeng for seier og ett for remis i hurtigsjakken.

Carlsen spilte i første runde remis med svart mot GM Wesley So (USA 2802). Her ga Carlsen en bonde i midtspillet, men hadde ingen problemer med å holde balansen i det påfølgende sluttspillet. Deretter ble det en svært overbevisende seier med hvit mot GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2765), som også tapte første runde.
Carlsen fikk problemer med svart mot GM Levon Aronian (ARM 2768) i tredje runde, men tok over og vant sluttspillet da motstanderen ikke fant riktig plan.

GM Liren Ding (CHN 2832) har spilt 3 remiser og er en av fem spillere på delt tredjeplass med 3 poeng. Det burde blitt seier mot GM Vidit Gujrathi (IND 2674) i tredje runde, men Liren Ding rotet bort et enkelt vunnet tårnsluttspill og lot motstanderen ofre seg til patt.

Lørdag spilles tre nye hurtigsjakkrunder med start kl. 09.30, 11.00 og 12.30 norsk tid.
Carlsen starter med hvit mot Nakamura fulgt av svart mot Giri og svart mot Gujrathi.

Direktesendte partier kan følges hos Chess24, hvor det er direktekommentering og video på engelsk og russisk.

Se også omtale av første spilledag hos Chess.com.