BERGENSJAKK

NM i hurtigsjakk for seniorer 2019

De tre beste i klasse 50+
De tre beste i klasse 50+:
Mork, Gullaksen og Bjerke
(Foto: Tom Eriksen)

NM i hurtigsjakk for seniorer 2019NM i hurtigsjakk for seniorer ble spilt på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen 5-6. oktober. Arrangører var Bergen Spillfestival og Sotra Sjakklubb.

Det var svært dårlig deltakelse med bare 13 spillere tilsammen i aldersklassene 50+ og 65+. Noe av årsaken kan være at mesterskapet for første gang ble spilt utenfor Østlandsområdet. Det lave deltakertallet gjorde at alle spilte i samme gruppe, men med separat premiering.

I klasse 50+ tok IM Eirik T. Gullaksen 8½ poeng på 9 runder og endte på en klar førsteplass. Ratingfavoritten vant de to nøkkelpartiene mot FM Kjell Arne Mork og FM Richard Bjerke på første spilledag og var deretter aldri truet. Mork tok andreplassen med 7 poeng, mens Bjerke ble nummer tre med 5½.

Strand og Larsen var best i klasse 65+
Strand og Larsen var best i klasse 65+
(Foto: Tom Eriksen)

Kjetil Strand gikk til topps i klasse 65+ etter en sterk avslutning med tre strake seire. Med sine 6 poeng var Strand et halvpoeng foran Stig B. Larsen på andreplass.
Øystein Hjertenes ledet lenge denne klassen, men etter to avluttende tap mot Stand og Larsen ble det bare tredjeplass med 5 poeng.

Klasse 50+ (6 deltakere)         
1. IM Eirik T. Gullaksen  Bergens 8.5/9
2. FM Kjell Arne Mork   SK 96  7.0
3. FM Richard Bjerke    OSS   5.5

Klasse 65+ (7 deltakere)         
1. Kjetil Strand      Asker  6.0/9
2. Stig B. Larsen     Bergens 5.5
3. Øystein Hjertenes    Florø  5.0