BERGENSJAKK

Namsos Jubileum Grand Prix 2019

De tre beste i A-gruppen
De tre beste i A-gruppen:
Roulet-Dubonnet, Mikalsen og Dahl
(Foto: Namsos Sjakklubb)

Namsos SjakklubbNamsos Sjakklubb fyller 100 år i år og markerte dette ved å arrangere Namsos Jubileum Grand Prix. Turneringen ble spilt 5-6. oktober og inngår i Norges Grand Prix 2019-2020. Det ble spilt en runde hurtigsjakk og fire runder langsjakk.

I A-gruppen endte IM Erlend Mikalsen og FM Trygve Dahl begge på 4 poeng av 5 etter bl.a. en innbyrdes remis i fjerde runde. Mikalsen hadde best kvalitetspoeng og tok førsteplassen. Turneringen var kretsmesterskap i langsjakk for Trøndelag, og KM-tittelen gikk til Dahl som beste spiller fra en trønderklubb.
Tredjeplassen gikk til Emerik Roulet-Dubonnet, som i likhet med Christian Laverton tok 3½ poeng.

Også i B-gruppen var det to spillere med 4 poeng. Håvard Bruun-Olsen hadde bedre kvalitetspoeng enn Einar Solstad og tok førsteplassen. I tillegg vant Bruun-Olsen innbyrdes oppgjør. På de neste plassene fulgte Tor Lænd og Sivert Børseth med 3½ poeng.

Se også omtale på Namsos Sjakklubbs Facebooksider.

Gruppe A (16 deltakere)           
1. IM Erlend Mikalsen   Alta    4.0/5
2. FM Trygve Dahl     Hell    4.0
3. Emerik Roulet-Dubonnet Hell    3.5
4. Christian Laverton   Trondheim  3.5
5. Mathias Unneland    Aalesunds  3.0

Gruppe B (14 deltakere)           
1. Håvard Bruun-Olsen   Svartlamon 4.0/5
2. Einar Solstad      Namsos   4.0
3. Tor Lænd        Namsos   3.5
4. Sivert Børseth     Hell    3.5
5. Max Moe Pedersen    Hell    3.0