BERGENSJAKK

Sinquefield Cup 2019 – omspill

Liren Ding dominerte omspillet mot Carlsen og vant fortjent
Liren Ding dominerte omspillet mot Carlsen og vant fortjent
(Foto: Austin Fuller)

Sinquefield CupGM Magnus Carlsen (2882) tapte omspillet mot GM Liren Ding (CHN 2805) i Sinquefield Cup, og klarte dermed ikke helt å gjennomføre comebacket sitt. Dette skal være første gang siden 2007 at Carlsen taper et omspill.

Det ble først spilt to hurtigsjakkpartier i Saint Louis. Liren Ding med svart fikk fordel i første parti, men Carlsen fikk avviklet til ulikefargede løpere og holdt remis uten problemer. Det andre hurtigsjakkpartiet ble en solid remis, og dermed var spillerne videre til lynsjakk.

I det første lynsjakkpartiet vant Liren Ding tidlig en bonde med hvit og hadde stor fordel. Carlsen prøvde igjen å holde remis med ulikefargede løpere, men det fungerte ikke denne gangen og han tapte til slutt på tid i en vanskelig stilling.

Nå måtte Carlsen vinne det siste lynsjakkpartiet med hvit for å utligne. Dette lyktes ikke, da Liren Ding taklet komplikasjonene best og vant også dette partiet. Carlsen sa etterpå at motstanderen spilte mye bedre og vant fortjent.

Det er ennå ikke helt over for denne gang i Saint Louis. Mandag 2. september starter Champions Showdown, som er fire matcher i Chess 960 (Fischer Random). Matchene går over fire dager og består av 6 hurtigpartier og 14 lynpartier.
Matchen de fleste ser fram til er nok verdenstoer Caruana mot eksverdensmester Kasparov. De andre matchene er So – Topalov, Dominguez – Svidler og Nakamura – Aronian.

Carlsens neste turnering er FIDE Chess.com Grand Swiss på Isle of Man som starter 10. oktober.